loader
Foto

Galerie foto

Valery Oişteanu, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 8 august, de la ora 20.30, la TVR Internaţional ați putut revedea un portret special, difuzat iniţial de 1 Decembrie, în 2012.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Valery Oişteanu se distinge, mai ales, pentru preaplinul său de spirit românesc (deși personajul a părăsit ţara din 1972), nu al unui muzician (deși a fost aproape de personalități ca Richard Oschanitzky, Mircea Florian, U2 sau Lou Reed), ci al unui literat newyorkez.

Valery Oișteanu (fratele mai celebrului Andrei) are o viață de poveste. Poet, revendicându-se de la suprarealiști, a plecat în Tibet, pe un traseu inițiatic al generației hippie în epocă.

După peripeții în Europa și Orientul Mijlociu, se stabilește cu soția sa Ruth în East Village (cartierul boemei newyorkeze, în particular al beatnicilor) și de atunci «evanghelizează» cu poezia sa lumea întreagă.

Realizează documentare în Bali, scrie în revistele de cultură americane, performează în combinații și ambianțe multimedia, expune colaje în jurnale inedite... Printre fotografiile sale cu cei pe care i-a cunoscut îndeaproape veți observa personaje ca Borges, Andrei Codrescu, Andy Warhol, Eugen Ionesco, Ginsberg, Petru Popescu, Ferlinghetti, Bono Vox, Charles Henry Ford și atâția alții.

Un artist polivalent al timpului său, care se pregătea în septembrie 2012 să celebreze ziua mondială a poeziei împreună cu alți 19 poeți newyorkezi, iar în 2013 să mai pună o cărămidă (inclusiv în România) la statuia avangardistului Gherasim Luca.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

Piciorul diabetic, complicaţie gravă a diabetului

Piciorul diabetic, complicaţie gravă a diabetului

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru pentru dumneavoastră" este difuzată în direct la TVR Internațional, luni, 15 aprilie, de la ora 19:00.

 

#tvri