Pe 7 și 8 iunie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, ați revăzut ediții ce tratează subiectul vaccinurilor și noilor tulpini SARS-CoV-2, boala cronică venoasă, chirurgia toracică în perioada pandemiei, tumorile cerebrale, chirurgia de urgență.
Luni, 7 IUNIE 2021
VACCINURILE ȘI NOILE TULPINI SARS-CoV-2
Invitat din Olanda: prof. dr. MIHAI NETEA, cercetător, specializare în medicină internă si boli infecțioase, prof. de medicină internă experimentală la Universitatea Radboud din Nijmegen.
prof. dr. MIHAI NETEA
Vom discuta despre ultimele evoluții ale pandemiei, inclusiv impactul noilor tulpini de SARS-CoV-2 și rolul vaccinurilor cu cercetătorul român Mihai Netea, unul dintre cei mai renumiți oameni de știință din domeniul imunologiei, laureat în 2016 al Premiului Spinoza, cea mai importantă distincție științifică a Olandei.
VACCINAREA ȘI ATACURILE DE PANICĂ
Prin telefon: dr. LOUISSE MARY PETRE SANDOR, medic primar psihiatru
dr. LOUISSE MARY PETRE SANDOR
BOALA CRONICĂ VENOASĂ
Invitat: dr. MARINA DUMITRAȘ, medic primar chirurgie generală, specializare în flebologie și scleroterapie, competență în ecografie generală și chirurgie laparoscopică.
dr. MARINA DUMITRAȘ
În ultima perioadă, s-a observat o creștere a numărului de pacienți care se prezintă la control și primesc diagnosticul de boală venoasă cronică, în multe cazuri cu risc de tromboză. O ediție în care vom puncta cauzele, simptomele și cum se tratează corect această afecțiune. Invitata noastră operează prin tehnici chirurgicale laparoscopice minim invazive, iar pasiunea pentru flebologie a determinat-o să se dedice studiului și practicii în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului venos prin proceduri inovative precum laser terapie venoasă și scleroterapie.
Redifuzare din 30 martie 2021
Marți, 8 IUNIE 2021
CHIRURGIA TORACICĂ ÎN PERIOADA PANDEMIEI
Din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universității ”Friedrich Alexander” Erlangen- Nürnberg, șeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen
prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU
Chirurgia toracică este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al afecțiunilor organelor situate la nivelul toracelui, cu excepția cordului și a vaselor mari. În perioada pandemiei, foarte multe persoane au ajuns în stare critică pe masa de operație.
TUMORILE CEREBRALE
Din Germania: dr. IOANA KNOELLER, medic primar neurochirurgie, Oberschwabenklinik - Ravensburg
Tumorile cerebrale reprezintă, în lume, aproximativ 2% dintre toate cazurile de cancer, circa 3% din totalul deceselor legate de cancer, iar studiile epidemiologice, la nivel mondial, indică o creştere a incidenţei şi prevalenţei în ultimii ani. România ocupă un loc fruntaș pe lista bolilor neurologice, mai ales în ceea ce privește afecțiunile tumorale. Acestea apar de sine stătător sau sunt metastaze ale altor tipuri de cancere și pot afecta radical viaţa pacientului, până la imobilizare la pat sau chiar deces. Există tratamente moderne care conservă funcţiile vitale ale bolnavului, în vederea creșterii calității vieții.
CHIRURGIA DE URGENȚĂ
Din Marea Britanie: dr. ANDREI MIHĂILESCU, medic chirurgie generală și de urgență
dr. ANDREI MIHĂILESCU
La nivel mondial, în perioada pandemiei, populația a evitat să meargă la spital. Mulți au ajuns în faze tardive, în regim de urgență. În urma investigațiilor, medicii decid gradul de urgență al cazurilor și discută punctual ce tip de intervenție chirurgicală se recomandă: operații deschise (clasice) sau aborduri minim-invazive, laparoscopic sau robotic, în cazul în care pacientul este stabil și poate să beneficieze de o recuperare rapidă, cu o durată scurtă de spitalizare și fără complicații. Invitatul nostru este originar din Iași, stabilit în urma cu 11 ani în Marea Britanie unde activează ca medic chirurg. În prezent, tratează cu ajutorul chirurgiei clasice și laparoscopice, pacienții din Manchester. Aria sa de interes, pe lângă chirurgia de urgență gastro-intestinală, este în reparații herniare clasice și laparoscopice, ce merg până la cazuri complexe de reconstrucții de perete abdominal.
Redifuzare din 25 februarie 2021
Moderator Măriuca Mihăilescu
Producător tv: Monica Ancuța
Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.
***
Partenerii emisiunii:
Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora. Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.
Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.
Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412