loader
Foto

Importanța prevenției și rolul stilului de viață în menținerea sănătății

Între 9 şi 12 august, la TVRi, de la ora 19:00, revedeţi ediții "Un doctor pentru dumneavoastră" despre importanța prevenției, munca la domiciliu, afecţiunile musculoscheletice și chirurgia cardio-toracică minim invazivă.

 

Măriuca Mihăilescu
Albertina Ionescu

Echipa emisiunii vă propune să revedeți luni, 9 august, o ediție despre importanța prevenției și rolul stilului de viață în menținerea sănătății. Inimile românilor bat pretutindeni. O singură inimă însumează aproximativ 32 milioane de pulsații pe an, în jur de 60 de pulsații pe minut. Prin rinichi se filtrează în fiecare minut o treime din sângele organismului. Ce putem face pentru a ne bucura de o inimă sănătoasă într-un corp sănătos? Vom vorbi, printre altele, despre dependența de hrană, care sunt cele mai bune alimente pentru protejarea inimii și a rinichilor și cum ne putem apăra sănătatea.

(w882)

Invitații ediției cu care Albertina Ionescu va discuta sunt: dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în științe medicale, responsabilul Unității de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, președintele Asociației Medicilor Români din Italia, membru al Societății Europene de Cardiologie și prof. dr. Mircea Penescu, Șeful Clinicii de Nefrologie, Spitalul Clinic de Nefrologie "dr. Carol Davila", preşedintele Fundaţiei Medicina și Muzica, vicepreședintele Societății Române de Nefrologie.

(w882)

(w882)

Marți, 10 august, punem preț pe sănătate. Suntem conștienți de faptul că eforturile medicilor și solidaritatea ne-au ajutat să rezistăm în perioada Covid. Toți am realizat, mai mult ca niciodată, că sănătatea este prioritatea numărul 1. De această dată, Măriuca Mihăilescu discută cu medici de prestigiu, ambasadori ai României în lume: conf. dr. Cătălin Constantin Badiu, doctorul care a ales să repare inimi în România, este medic primar chirurgie cardiovasculară, Șeful Departamentului Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Universitar de Urgenţă, Bucureşti.

(w882)

Din Austria se conectează cu românii de pretutindeni dna. secretar de stat Oana Ursache.

(w882)

Dr. Herman Berkovits, Consulul Onorific al României în Israel, Multiplu Doctor Honoris Causa ne transmite mesaje importante din Israel.

(w882)

Din SUA, ne oferă impresii și recomandări dr. Theo Trandafirescu, prof. asociat la Facultatea de Medicină Mount Sinai din New York, specializare în medicină internă, pneumologie și terapie intensivă.

(w882)

Din Franța, primim informații de la dr. Andreea Passard, medic primar reanimare, anestezie şi terapia durerii, Spitalul „Saint-Antoine” din Paris.

(w882)

Basarabeanul Marcel Ivanov, medic neurochirurgie și chirurgie spinală, președintele  Comitetului de Relații Internaționale al Societății Europene de Neurochirurgie, președintele AO SPINE Marea Britanie și Irlanda, lector universitar onorific Universitatea Sheffield - Spitalul Royal Hallamshire, membru al mai multor organizații profesionale internaționale: Colegiul Regal al Chirurgilor, Asociația Britanică a Chirurgilor Spinali, Asociațiile Americane de Neurochirugi, Societatea Nord-Americana Spinală, este alături de noi cu noutăți din Anglia.

(w882)

În ediția de miercuri, 11 august, Albertina Ionescu prezintă o invitată care merită să fie cunoscută îndeaproape: Gabriela Szilagi, asistent medical generalist, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

(w882)

Aducem în prim plan un om modest, curajos, iubitor de neam şi ţară, care trudeşte în sistemul sanitar românesc. Timp de peste două decenii, Gabriela Szilagi, unul dintre cele mai apreciate fotomodele din România, a strălucit în lumina reflectoarelor.

(w882)

Cu un CV impresionant şi o viață ca în filme, de aproximativ 10 ani este asistent medical generalist pe ambulanţă, o profesie care necesită sânge rece şi multă empatie. Luptă în linia întâi pentru viaţa semenilor, iar în timpul liber îşi încarcă bateriile pictând cu multă smerenie.

(w882)

Într-un moment trist al vieţii ei, l-a pictat pe Sfântul Siluan, ascultându-i scrierile, fără a şti cum se pictează o icoană. Pentru că se simţea nevrednică să picteze sfinţi, s-a înscris la Facultatea de Teologie, profilul Artă Sacră. După 1 an şi jumătate de profesat în Irlanda şi multe lacrimi, s-a reîntors în ţara ei pe care o iubeşte enorm şi a decis să nu mai plece niciodată, să îngrijească pacienţii români, acasă. S-a reinventat de fiecare dată, fiind dovada vie că în viaţă putem face ce ne dorim.

(w882)

Ţinutele elegante, machiajele şi coafurile îndrăzneţe din trecut au fost înlocuite, cu multă bucurie, de uniforma portocalie de asistent medical. Când apelăm Serviciul de urgenţă 112, avem mari şanse să ne trezim cu frumoasa Gabriela Szilagi la uşa, îndrăgostită iremedibil de medicina de urgenţă. A terminat Facultatea de Psihologie, a cochetat cu jurnalismul şi a prezentat şi câteva producţii TVR. A fost şomeră, a trecut prin încercări grele dar, cu  faţa spre Divinitate, a dovedit că este puternică şi contează de câte ori te ridici după ce cazi. Iubeşte mult două cuvinte: Iubire şi lumină. Când eşti plin de iubire, eşti plin de Dumnezeu. În concluzie, din încercările vieţii ieşim mai puternici şi ce nu ne doboară ne întăreşte.

(w882)

În prima parte a ediției de joi, 12 august, Măriuca Mihăilescu află detalii din SUA despre chirurgia cardio-toracică minim-invazivă de la prof. dr. Alexandru Radu Mărmureanu, medic primar chirurgie toracică și cardiovasculară, directorul Secției Chirurgie Toracică.

Tehnicile chirurgicale minimal invazive au evoluat mult, permit scăderea suferinței pacientului și scurtarea duratei de recuperare post operatorie. Chirurgia minim-invazivă presupune abordul structurilor inimii prin incizii mici la nivelul toracelui, cu păstrarea pe cât posibil a integrităţii acestuia, fără tăierea sternului. Astfel de aborduri nu înlocuiesc chirugia clasică recomandată în cazurile grave de afectare a cordului, atunci când sunt necesare mai multe by-passuri sau înlocuiri multiple de valve. Astfel pot fi rezolvate operaţii din patologia valvulară, din boala cardiacă ischemică, malformaţii congenitale şi tumori cardiace. Vom vorbi despre avantajele chirurgiei minim invazive cu pionierul unor tehnici și proceduri cardio-toracice. Supranumit ”Doctor Hollywood”, medicul român are rezultate remarcabile în cei peste 30 de ani de practică medicală în care a tratat unele dintre cele mai complexe și dificile afecțiuni ale inimii și plămânilor.

(w882)

În a doua parte a emisiunii, dr. Paula Nadina Liculescu, medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie ne vorbește despre munca la domiciliu şi afecţiunile musculoscheletice.

Sedentarismul slăbeşte oasele și musculatura. Pierderea masei musculare și demineralizarea osoasă pot fi prevenite prin mișcare, un tratament bun pentru ameliorarea durerilor. Munca la domiciliu, asezonată cu un consum alimentar mai mare și mișcare mai puțină, pot duce la apariția unor afecțiuni musculoscheletice. Obiceiurile pe care le dezvoltăm zi de zi, acțiunile, atitudinile posturale, intervențiile chirurgicale, incidentele prin care trec corpurile noastre, toate își pot lăsa amprenta asupra sănătății noastre. Dacă acționăm prin recuperare medicală, sub supravegherea specialiștilor, putem elimina cauzele care au dus la apariția problemelor optând pentru metode de tratament cu care simțim că rezonăm. Beneficiile încep să apară, durerile dispar și calitatea vieții se îmbunătățește.

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri