loader

Tratamente inovative pentru tratarea cancerului

Realizatorii şi invitaţii emisiunii vă recomandă tratamente inovative și terapii de succes pentru o viaţă echilibrată, de luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online la TVR+.

 

dr. GABRIEL PAVEL
Ana Maria Ghiur

LUNI, 16 IULIE 2018

Redifuzare din 26 martie 2018

TRATAMENTE INOVATIVE ÎN TRATAREA CANCERULUI

dr. CĂTĂLIN COSTOVICI, medic primar oncologie, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă al Academiei Române

Cancerul este o boală tot mai răspândită, care poate atenta la viaţa omului. ”Incidența cancerului este într-o creștere explozivă. Toată nebunia în care trăim, după ’89 încoace, se observă și în incidența cancerului. A tuturor cancerelor și la orice vârstă, din păcate” afirmă dr. Cătălin Costovici, care ne propune terapii anti-cancer moderne.

INFECȚIILE PULMONARE ȘI FUMATUL

dr. MAGDALENA CIOBANU, medic primar pneumologie, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”

Fumatul este nociv și, cu toate acestea, foarte mulţi dintre noi fumăm. De ce este dăunător fumatul, cum afectează sănătatea organismului substanțele utilizate în țigările electronice, cum apar şi evoluează infecţiile pulmonare ne explică dr. Magdalena Ciobanu.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

(w882)

MARȚI, 17 IULIE 2018

Redifuzare din 7 iunie 2018

TRATAMENTE MINIM INVAZIVE PRIN RADIOLOGIE INTERVENȚIONALĂ

dr. Bogdan Dorobăț, medic primar radiologie intervenţională, coordonator Compartiment Angiografie, Spitalul Universitar de Urgență București

Tehnicile de radiologie intervențională au evoluat extrem de mult atât la nivelul aparaturii cât și al substanțelor folosite pentru evidențierea precisă a numeroase afecțiuni apărute la orice nivel al organismului. Metoda presupune procese endovasculare şi percutanate de diagnosticare şi tratament prin intermediul unor ace şi fire speciale, cu ajutorul metodelor imagistice precum angiografia, tomografia computerizată şi ultrasonografia. Tehnicile de rezolvare a celor mai grave probleme sunt multiple și reușesc să micșoreze riscurile de pierdere a vieții spre deosebire de abordarea clasică.

CATARACTA, PREVENȚIE ȘI TRATAMENT

dr. Andrei Filip, medic primar, specialist oftalmologie, doctor în știinte medicale

Una dintre bolile cele mai populare, frecvente și specifice vârstei a treia, este cataracta, o afecțiune a ochiului care, netratată, poate duce la pierderea vederii. Boala constă în depunerea unei pelicule opace pe cristalin, lentila naturală a ochiului, care perimte trecerea fasciculelor de lumină și focalizarea acestora pe retină. Prin opacizarea lui, cristalinul își pierde transparența și nu-și mai îndeplinește rolurile. Vorbim și despre cataracta congenitală. Aflăm care sunt simptomele, tratamentul, complicaţiile cataractei și ce progrese sunt în chirurgia cataractei. În prezent, operația de cataractă, de îndepărtare și înlocuire a cristalinului cu unul artificial, este o intervenție ușoară și rapidă, care reintegrează cu succes pacientul în societate, chiar și la vârste extrem de înaintate.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Ana Maria Ghiur

 

MIERCURI, 18 IULIE 2018

Redifuzare din 28 martie 2018

DERMATOZELE PROFESIONALE

prof. dr. GEORGE SORIN ŢIPLICĂ, medic primar dermato–venerologie, șef Clinica de Dermatologie, Spitalul Clinic Colentina

Un sfert dintre bolile profesionale sunt cele cutanate, cunoscute sub denumirea de dermatoze. Acestea apar mai ales în profesii specializate. Poate fi afectat oricine, în funcţie de expunerea individului la factorii favorizanţi precum umezeala, frigul, substanțele toxice, alergenii. Academia europeană de Dermato-Venerologie (EADV)” a lansat în 23 de ţări, începând cu anul 2010, o campanie de prevenţie numită “o piele sănătoasă la locul de muncă”, care pune la dispoziţia angajaţilor, dar şi a angajatorilor, strategii de prevenire în cazul lucrătorilor cu risc.

TRATAMENTE INTERVENȚIONALE ÎN CARDIOPATIA ISCHEMICĂ

dr. VLAD DAMIAN VINTILĂ, medic primar interne – cardiologie, Spitalul Universitar de Urgență din București, secretar al Grupului de Lucru de Insuficiență Cardiacă al Societății Române de Cardiologie, șef lucrari UMF Carol Davila" București”

Cardiopatia ishemică, boala de inimă cea mai frecventă și cea mai importantă cauză de deces în lume, este o afecțiune cu stadii diverse: angină pectorală, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, aritmii… În această ediție, aflăm care sunt tratamentele intervenţionale în cardiopatia ischemică de la dr. Vlad Damian Vintilă, membru al echipei de cardiologie intervențională a Spitalului Universitar bucureștean.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

 

JOI, 19 IULIE 2018

Redifuzare din 29 martie 2018

AFECŢIUNILE GASTRO-DUODENALE

dr. BOGDAN SOCEA, medic primar chirurgie generală, competenţă ecografie și chirurgie oncologică, Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon”, şef lucrări UMF C. Davila

Trăim în viteză, mâncăm grăbiţi în mașină, la birou, în picioare, alimente nu tocmai indicate, fără a le mesteca suficient, asociate nepotrivit… un stil de viaţă care lasă urme. Sistemul digestiv protestează! Apar gastrite, ulcere și chiar tumori. Cum le putem preveni și trata, ne recomandă dr. Bogdan Socea.

HIPERTENSIUNEA ŞI BOLILE DE INIMĂ

dr. NICOLETA OPRESCU, medic specialist cardiologie, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, doctorand al „UMF Carol Davila”, membru al Societății Europene de Imagistică Cardiovasculară și al Societății Europene de Cardiologie, al Societății Române de Hipertensiune, al Grupului European de Pathofiziologie Coronariană și Microcirculație

O alimentaţie incorectă poate provoca hipertensiune arterială. Orice acumulare de grăsimi în vasele de sânge, scăderea elasticităţii venelor şi arterelor, boli ale tiroidei sau hipofizei, afecţiuni ale inimii, pot duce la creşterea tensiunii arteriale. Există pacienţi care simt fiecare oscilaţie a tensiunii arteriale. Alţii află că au hipertensiune la un control de rutină iar unii devin conştienţi că au nevoie de tratament abia când valorile tensiunii arteriale ating cote alarmante iar simptomele îi obligă să ajungă, de urgenţă, la doctor. Studiile arată că această boală are şi o componentă genetică. Mulţi oameni sunt predispuşi către această afecţiune. Este indicat să cunoştem antecedentele familiale și să putem preveni eventuale complicații.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Producător Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

11:30 Info Plus

*Lumea diplomatică

Realizator Vlad Ungar

(Reluare)

12:00 Români universali

*Teodora Groza-inteligenţa concurenţei

Teodora Groza unul dintre acele nume romanești care au intrat deja în elita mondială. Deși foarte tânără, este licențiată în drept, absolventă de filozofie și lector la Sciences Po Paris. Ea a studiat Dreptul în Olanda şi Austria, iar acum este doctorandă la Universitatea Sciences Po din Paris, unde şi predă. Domeniile ei de interes sunt guvernarea AI, relația dintre inovare și reglementare, impactul noilor tehnologii asupra tehnicilor de reglementare, respectiv Dreptul și Economia.

Ea este, de asemenea, bursier de cercetare pentru proiectul Track AI, o inițiativă co-găzduită de Sciences Po Law School și CodeX, The Stanford Center for Legal Informatics. În plus, ea a fost redactor și curator al Harvard Journal of Law Technology Digest și este redactor-șef al Stanford Computational Antitrust Journal.

Teza de doctorat a Teodorei se concentrează pe guvernarea noilor tehnologii prin diverse module juridice (antitrust, drept corporativ, guvernanța datelor) și este considerată revoluționară în domeniu.Teodora Groza a mai scris și despre piețele de date, guvernanța noilor tehnologii, rolul reglementărilor în promovarea inovării și impactul noilor modele de afaceri asupra cadrelor antitrust din UE și SUA. Teza de licenţă în Drept a Teodorei a fost premiată, în 2019, drept cea mai bună cercetare în domeniul Dreptului european.

Este deosebit de implicată social și participă la nenumărate seminarii, conferințe și colocvii menite să contribuie la instruirea societății și mai ales a generațiilor tinere. Deși trăiește acum în Paris, Teodora Groza ține legătura cu Oradea natală și este activă și în România.

Realizator si prezentator Cristian Tabără

Producător Marin Găbudean

(Reluare)
 
Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

publicat: joi, 08 mai 2025

Teodora Groza unul dintre acele nume romanești care au intrat deja în elita mondială. Deși foarte tânără, este licențiată în drept, absolventă ...

Drumuri aproape: Lugoj

Drumuri aproape: Lugoj

publicat: miercuri, 07 mai 2025

Lugojul e nod rutier și feroviar, dar mai e, privit din altă perspectivă, un nod cultural și istoric de mare importanță, atât în vremea ...

TVR organizează dezbaterea decisivă a alegerilor prezidenţiale la Palatul Cotroceni

„Un preşedinte pentru România" va fi difuzată joi, 15 mai 2025, pe canalele TVR1, TVR INFO, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA şi în mediul online

 

#tvri