loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Cum să trăim mult și bine

În săptămâna 10-13 februarie, TVRi redifuzează, de la ora 18.30, o serie de ediţii "Un doctor pentru dumneavoastră" cu sfaturi medicale pe care ni le dau specialiştii invitaţi în studio.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

LUNI, 10 februarie 2020

INFECȚIILE RENALE BACTERIENE

Invitat: acad. IOANEL SINESCU, medic primar urolog, șeful Centrului de Urologie, Nefrologie și Transplant Renal, Institutul Clinic Fundeni

Deși medicina a evoluat foarte mult în capacitatea de investigare, diagnostic și tratament, alături de produsele farmacologice, atacul bacteriilor asupra organismului nu poate fi combătut complet din cauza creșterii rezistenței acestora la antibiotice și a variabilității genetice a tipurilor de bacterii. Unul dintre cele mai afectate organe în infecțiile bacteriene este rinichiul, cu rol important în menținerea sănătății corpului. Din păcate, frecvența infecțiilor renale este foarte mare, iar complicațiile apărute ca urmare a neglijenței, indiferenței și absenței tratamentului corespunzător, sunt extrem de periculoase, putând duce la pierderea rinichiului.

CUM SĂ TRĂIM MULT ȘI BINE

Invitat: dr. ADRIAN STĂNESCU, medic primar geriatrie și gerontologie, specializat în psihoterapie geriatrică și ozonoterapie

”Îmbătrânirea este un proces fiziologic și reversibil. Orice materie, fie vie sau moartă, este distrusă într-un final de entropie. Cel mai important este să avem un confort bun atât timp cât trăim, să ne simțim bine în pielea noastră și mai ales să nu fim o povară pentru generația care vine după noi, declară autorul cărții ”Hai să trăim mult și bine”, medicul specialist în geriatrie și gerontology - Adrian Stănescu. Din nefericire, îmbătrânirea nu poate fi evitată dar poate fi întârziată printr-un mod de gândire pozitiv, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cu o alimentație adecvată și prin apelarea la metode variate de regenerare și recuperare precum exercițiile fizice, terapiile ocupaționale, terapii convenționale de succes.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

MARȚI, 11 februarie 2020

ANTRENAȚI PENTRU VIAȚĂ! – DEPENDENȚELE SE POT TRATA!

Invitați: psihoterapeut DIANA ȘERBAN, psiholog Agenția Națională Antidrog, expert în adicții; dr. EDUARD PETRU MOȚOESCU, medic primar psihiatrie, Șef Clinica Psihiatrie VI, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”prof. dr. Alexandru Obregia”; DANA NĂLBARU, artist

Problematica adicțiilor este din ce în ce mai des dezbătută și se derulează campanii extinse ca urmare a creșterii numărului de tineri și copii care apelează la forme diverse de droguri, mai ales cele inhalante, canabis și etnobotanice, alcool, tutun, medicamente, dulciuri, jocuri de noroc, telefon, internet și lista poate continua. Statisticile arată că dependențele apar de la o vârstă tot mai mică. Lipsa de informare și educare încă de la vârstele de grădiniță, sărăcia, problemele familiale, abandonul și socializarea în medii nepotrivite vârstelor, duc la îmbolnăvirea gravă a generației tinere și pierderea controlului acesteia asupra propriei vieți. Boli cardiovasculare, degenerări ale creierului, psihoze, boli respiratorii și renale, sunt doar câteva din multitudinea efectelor dezastruoase ale persoanelor cu  dependențe. Fenomenul a luat amploare din cauza incapacității copiilor și părinților de a-și controla emoțiile și de a face față dificultăților psihosociale cu care se confruntă.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

 

MIERCURI, 12 februarie 2020

ANTRENAȚI PENTRU VIAȚĂ! – DEZVOLTAREA PERSONALĂ LA COPII ȘI ADOLESCENȚI

Invitați: psiholog SABINA STRUGARIU, psihoterapeut; ALEXANDRA MIROSLAV, coordonator voluntari - Fundaţia Tineri pentru Tineri; lector dr. FLORINA RAD, medic primar psihiatria copilului și adolescentului, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”prof. dr. Alexandru Obregia”

Fiecare individ trece prin procese de dezvoltare biologică, psihologică și afectiv-emoțională care, alături de însușirea valorilor spirituale, duc la definitivarea dezvoltării personale. Pentru o evoluție continuă personală, copiii învață și capătă deprinderi, abilități, cunoștințe, informații, valori morale, etice, culturale și spirituale, care le oferă o stabilitate în socitate, o gândire extinsă și o creativitate variată. Pentru a pune bazele unei personalități și a unui caracter uman bine conturat, este necesară, în primul rând, dezvoltarea inteligenței emoționale, cu însușirea capacităților de conștientizare și gestionare a emoțiilor. O ediție în care vorbim despre gândirea pozitivă, dezvoltarea emoțională și responsabilizarea copiilor și adolescenților, despre autocunoaştere, acceptarea vieții cu bune și rele, activități care cresc stima de sine, gestionarea tentațiilor adolescenței, forța recunoștinței, sursele bucuriei: curajul, generozitatea, iertarea și sacrificial dar și despre zooterapie, beneficiile cititului și terapii prin joc, dans și mișcare.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

 

JOI, 13 februarie 2020

BOALA HEMOROIDALĂ

Invitat: dr. ADRIAN GHENEA, medic primar chirurgie generală, specialist în endoscopie digestivă, laparoscopie și proctologie

Ca urmare a sedentarismului, a lipsei de mișcare și a unei alimentații nepotrivite, în ultimele decenii, populația umană se confruntă cu o frecvență din ce în ce mai mare a bolii hemoroidale. Aceasta este o inflamație și dilatare a vaselor de sânge de la nivelul rectului și anusului, care se exprimă prin apariția renumiților hemoroizi, pernulețele vasculare care blochează orificiul anal și eliminarea materiilor fecale. Fenomenul este similar cu apariția varicelor de la nivelul membrelor inferioare. De obicei, hemoroizii se formează odată cu înaintarea în vârstă, din cauza scăderii rezistenței peretelui venos și pierderii fermității țesutului din zona respectivă. În instalarea bolii mai pot fi implicate și cauze genetice, bolile cardiovasculare, tratamentele medicamentoase, alimentația bogată în grăsimi, proteine și săracă în fibre, excesul de condimente, obezitatea, fumatul, sarcina. TRATAMENTE INOVATIVE ÎN ARTROZĂ

Invitat: dr. VASILE DRUȚĂ, medic primar ortopedie - traumatologie, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, membru al Societății Europene de Vertebrologieă

Din nefericire, organismul uman suferă procese degenerative la nivelul întregului organism pe măsură ce înaintează în vârstă, ca urmare a proceselor de apoptoză, moartea celulară, a deficiențelor de minerale și vitamine, a dezechilibrelor endocrino-metabolice, a depunerilor de substanțe toxice și de formare a radicalilor liberi. Procesele degenerative care afectează cartilajul, acel țesut cartilaginos, bogat în colagen, care îmbracă oasele la capetele de articulare, pentru înlesnirea alunecării suprafețelor articulare și amortizarea șocurilor la frecare, produc boala artrozică. De obicei se instalează la nivelul articulațiilor, cmai ales a celor mai frecvent supuse mișcării și eforturilor de mișcare, cum sunt cele ale genunchiului și se produce gonartroza, a șoldurilor – coxartroza, a coloanei vertebrale – spondiloartroza și ale degetelor de la mâini și picioare. Artroza este cea mai frecventă boală a articulațiilor care poate aparea încă de la vârsta de 30 de ani și care afectează mai mult femeile decât bărbații.

Moderator: ANA MARIA GHIUR


Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe: https://www.facebook.com/Undoctorpentrudumneavoastra/.

***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.


12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri