loader
Foto

Sezon nou al emisiunii pe teme medicale, la TVRi

Noul sezon al emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră" a debutat, deloc întâmplător, de Ziua Mondială a Sănătății, care se celebrează anual, pe 7 aprilie.

 

Albertina Ionescu
Măriuca Mihăilescu

În 7 şi 8 aprilie 2021, revenim în direct cu subiecte de actualitate, de interes pentru românii de pretutindeni: metode naturale de recuperare după infecția cu COVID-19 şi boala hepatică alcoolică.

Prezentatoarele celor două ediţii sunt jurnalistele Albertina Ionescu (7 aprilie) şi Măriuca Mihăilescu (8 aprilie).

Miercuri, 7 aprilie

CĂI NATURALE DE REABILITARE DUPĂ INFECȚIA COVID

dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza, Hofigal

În contextul epidemiei de Coronavirus, natura poate fi aliatul numărul 1 pentru stimularea imunității și recuperarea post Covid. În mijlocul ei și cu ajutorul procedurilor de recuperare terapeutică, începând cu  ozonoterapie, salinoterapie, masaj, băi, aromoterapie, exerciții de respirație, suplimente naturale, ne putem recâștiga și menține sănătatea. Terapia cu ozon permite refacerea organismului în lupta împotriva efectelor virusurilor și bacteriilor, întărește apărarea corpului, îmbunătățește sistemele respirator și nervos și accelerează procesele de regenerare în cazul complicațiilor. Moleculele de ozon oxidează moleculele virusului din organism, încetinind răspândirea lui.

(w882) tt

Terapia cu ozon aplicată perfuzabil acționează ca un dezinfectant care poate inactiva virusurile și bacteriile și are efect favorabil pentru ficat, limfă, neuroni, unde cea mai mare parte a masei virale este păstrată la nivel intracelular. Într-o perioadă în care sistemul imunitar se recomandă să fie puternic, pentru a putea combate efectele infecțiilor virale, inclusiv cu SARS-CoV-2, nutriția echilibrată și mișcarea, însoțite de bunăstare emoţională şi spirituală şi de combaterea factorilor de risc care pun în pericol sănătatea sunt direcții de discuție de actualitate. Neglijarea regulilor de bază în combinaţie cu fumatul, consumul regulat de alcool, abuzul de medicamente și droguri, rămân inamici ai sănătății.

Experiența medicilor români din diaspora în perioada Covid este extrem de importantă iar legătura cu România se păstrează vie, aici, la TVRi

 

RECUPERAREA RESPIRATORIE DUPĂ INFECȚIA COVID

Din SUA: dr. CRISTIAN RĂCHITAN, naturopat

Medicul Cristian Răchitan, românul stabilit de aproximativ 40 de ani la New York, este apreciat în America și de către elita sportivă mondială și cotat ca unul dintre primii 5 diagnosticieni osteopați din lume. Ne va arăta un program de exerciții respiratorii esențiale pentru recuperarea și restabilirea capacității respiratorii în timpul și după infecția Covid.

(w882)

 

Joi, 8 aprilie

BOALA HEPATICĂ ALCOOLICĂ

Din Marea Britanie: dr. RALUCA PRODAN, consultant gastroenterologie, Mid Cheshire Hospitals NHS FT

(w882)

Boala hepatică alcoolică include steatoza hepatică, ciroza şi hepatita alcoolică. Din tot ce consumă omul în alimentaţie, alcoolul atacă cel mai des ficatul. Abstinența totală îmbunătățește prognosticul în orice formă este boala de ficat. Consumul cronic de alcool, în paralel cu folosirea regulată în doze corecte de Paracetamol, poate cauza insuficiență hepatică acută. Alcoolismul este o afecțiune cu implicații fizice și psihice, care creează dependență. Degradarea se produce progresiv și scade cu mulți ani speranța de viață.

(w882)

(w882)

Pe termen lung, poate afecta sever sistemul nervos, ficatul, inima, pancreasul și există riscul de a dezvolta cancere, mai ales digestive (la ficat, pancreas, stomac, esofag sau colon). Cei care consumă zilnic alcool sunt mai afectați decât consumatorii ocazionali care au șanse mai mari de recuperare a organismului. Dacă aveți alcool în sânge, nu luați medicamente chiar dacă sunt din plante. Fumatul accelerează progresia fibrozei hepatice în cazul cirozei alcoolice.

Experiența medicilor români din diaspora în perioada Covid este extrem de importantă iar legătura cu România se păstrează vie, aici, la TVRi.

Din Marea Britanie: dr. GEORGE GRĂDINARU, voluntar „Rețeaua de solidaritate”, medic specialist chirurgie cardio-toracică, Spitalul NHS Golden Jubilee Glasgow , Scoția

(w500)

Moderator Măriuca Mihăilescu

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu, psiholog, împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

10:00 Rivalii

Prezentatori: Marina Almăşan şi Dan Helciug

Jurnalist coordonator Mirela Vasile

Realizatori: Marina Almaşan şi Adreea Baciu

Regizor artistic Luminiţa Iordanescu

Colaboratori: Costin Teodorescu şi Raluca Tudor

Producător Marina Almăşan

Coproducător Astra dell Arte

11:35 La un pas de România

*Transcarpatia

Episodul 4: Românii din Poroşcovo

Rușii le-au spus volohi. Ucrainenii le spun ”țigani albi”. Ei își spun rumâni. Trăiesc de când se știu, la marginea satului Poroșcovo, din Transcarpatia Ucrainei de azi. Acolo s-au născut, au crescut și mulți nu au plecat niciodată din sat. Se simt în siguranță, neștiind că la doar câteva sute de kilometri există oameni la fel ca ei, vorbitori de aceeași limbă. Până nu demult România era ceva abstract pentru ei. Temători de străini și duc traiul așa cum au învățat de la bătrânii lor din ce în ce mai puțini. Au mulți copii. Frații cei mari ăși crec pe cei mici în timp ce părinții muncesc cu ziua pe unde apucă. Cei mai mulți știu să scrie și să citească în rusă sau ucraineană. În română nu i-a învățat nimeni. Încă. Realizator și producător Aura Dobre

(redifuzare)

 
România promovată la Târgul de Turism de la Barcelona

România promovată la Târgul de Turism de la Barcelona

publicat: marţi, 10 decembrie 2024

“Hola, Rumania!” s-a auzit la Barcelona. Duminică, 15 decembrie, de la ora 16.45, la TVR Internaţional, vă propunem să urmăriţi o ediţie dedicată ...

Mobilitatea pe piaţa muncii

Mobilitatea pe piaţa muncii

publicat: marţi, 10 decembrie 2024

Vă invităm să urmăriți un interviu realizat de Angela Avram cu doamna Irina Perşa, șef serviciu EURES România din cadrul ANOFM.

”România în lume”, o nouă ediție surprinzătoare în 10 decembrie, la TVR Internațional

În ediția din 10 decembrie a emisiunii ”România în lume”, prima invitată a lui Kyrie Mendel este Medeea Marinescu, una dintre cele mai cunoscute ...

 

#tvri