loader
Foto

Sezon nou al emisiunii pe teme medicale, la TVRi

Noul sezon al emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră" a debutat, deloc întâmplător, de Ziua Mondială a Sănătății, care se celebrează anual, pe 7 aprilie.

 

Albertina Ionescu
Măriuca Mihăilescu

În 7 şi 8 aprilie 2021, revenim în direct cu subiecte de actualitate, de interes pentru românii de pretutindeni: metode naturale de recuperare după infecția cu COVID-19 şi boala hepatică alcoolică.

Prezentatoarele celor două ediţii sunt jurnalistele Albertina Ionescu (7 aprilie) şi Măriuca Mihăilescu (8 aprilie).

Miercuri, 7 aprilie

CĂI NATURALE DE REABILITARE DUPĂ INFECȚIA COVID

dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza, Hofigal

În contextul epidemiei de Coronavirus, natura poate fi aliatul numărul 1 pentru stimularea imunității și recuperarea post Covid. În mijlocul ei și cu ajutorul procedurilor de recuperare terapeutică, începând cu  ozonoterapie, salinoterapie, masaj, băi, aromoterapie, exerciții de respirație, suplimente naturale, ne putem recâștiga și menține sănătatea. Terapia cu ozon permite refacerea organismului în lupta împotriva efectelor virusurilor și bacteriilor, întărește apărarea corpului, îmbunătățește sistemele respirator și nervos și accelerează procesele de regenerare în cazul complicațiilor. Moleculele de ozon oxidează moleculele virusului din organism, încetinind răspândirea lui.

(w882) tt

Terapia cu ozon aplicată perfuzabil acționează ca un dezinfectant care poate inactiva virusurile și bacteriile și are efect favorabil pentru ficat, limfă, neuroni, unde cea mai mare parte a masei virale este păstrată la nivel intracelular. Într-o perioadă în care sistemul imunitar se recomandă să fie puternic, pentru a putea combate efectele infecțiilor virale, inclusiv cu SARS-CoV-2, nutriția echilibrată și mișcarea, însoțite de bunăstare emoţională şi spirituală şi de combaterea factorilor de risc care pun în pericol sănătatea sunt direcții de discuție de actualitate. Neglijarea regulilor de bază în combinaţie cu fumatul, consumul regulat de alcool, abuzul de medicamente și droguri, rămân inamici ai sănătății.

Experiența medicilor români din diaspora în perioada Covid este extrem de importantă iar legătura cu România se păstrează vie, aici, la TVRi

 

RECUPERAREA RESPIRATORIE DUPĂ INFECȚIA COVID

Din SUA: dr. CRISTIAN RĂCHITAN, naturopat

Medicul Cristian Răchitan, românul stabilit de aproximativ 40 de ani la New York, este apreciat în America și de către elita sportivă mondială și cotat ca unul dintre primii 5 diagnosticieni osteopați din lume. Ne va arăta un program de exerciții respiratorii esențiale pentru recuperarea și restabilirea capacității respiratorii în timpul și după infecția Covid.

(w882)

 

Joi, 8 aprilie

BOALA HEPATICĂ ALCOOLICĂ

Din Marea Britanie: dr. RALUCA PRODAN, consultant gastroenterologie, Mid Cheshire Hospitals NHS FT

(w882)

Boala hepatică alcoolică include steatoza hepatică, ciroza şi hepatita alcoolică. Din tot ce consumă omul în alimentaţie, alcoolul atacă cel mai des ficatul. Abstinența totală îmbunătățește prognosticul în orice formă este boala de ficat. Consumul cronic de alcool, în paralel cu folosirea regulată în doze corecte de Paracetamol, poate cauza insuficiență hepatică acută. Alcoolismul este o afecțiune cu implicații fizice și psihice, care creează dependență. Degradarea se produce progresiv și scade cu mulți ani speranța de viață.

(w882)

(w882)

Pe termen lung, poate afecta sever sistemul nervos, ficatul, inima, pancreasul și există riscul de a dezvolta cancere, mai ales digestive (la ficat, pancreas, stomac, esofag sau colon). Cei care consumă zilnic alcool sunt mai afectați decât consumatorii ocazionali care au șanse mai mari de recuperare a organismului. Dacă aveți alcool în sânge, nu luați medicamente chiar dacă sunt din plante. Fumatul accelerează progresia fibrozei hepatice în cazul cirozei alcoolice.

Experiența medicilor români din diaspora în perioada Covid este extrem de importantă iar legătura cu România se păstrează vie, aici, la TVRi.

Din Marea Britanie: dr. GEORGE GRĂDINARU, voluntar „Rețeaua de solidaritate”, medic specialist chirurgie cardio-toracică, Spitalul NHS Golden Jubilee Glasgow , Scoția

(w500)

Moderator Măriuca Mihăilescu

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu, psiholog, împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

15:00 România… în bucate

*TVR Tărgu Mureş

*Cooking Show

Rulouri de vinete umplute cu carne în sos de roşii cu usturoi

Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş

Realizator Bogdan Moraru

Producător Costin Miron

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător delegat Alexandra Tiniche

(redifuzare)

15:30 Puternici, împreună

*Ediţia 12

Prezentator Liana Stanciu

Jurnalişti: Elena Cristescu, Dana Guţu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

Regizor Dan Manoliu

Producător Liana Damian

 
 Izolaţi în România: Viaţa la margine de pădure

Ne-am văzut de ale noastre, timpul a trecut, potecile din munţi sunt încă bătute de oameni buni. Ei sunt aceiaşi, Izolaţi în România. Nu ne ...

Emisiunea TVR 2 „Drag de România mea!”, moderată de Paul Surugiu Fuego, premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Revista Actualitatea Muzicală

Cea de-a 33-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei "Actualitatea Muzicală", publicație ce apare sub egida Uniunii Compozitorilor și ...

Gala vocilor, într-o nouă ediţie

O nouă gală a sezonului 13 al emisiunii cu drag de România va fi difuzată la TVR 2 sâmbătă 23 noiembrie, de la ora 20:00 și duminică, 24 ...

 

#tvri