loader
Foto

Galerie foto

Ultima h-oră cu Marius Preda şi Ramona Horvath

Vineri, 8 ianuarie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional v-ați reîntâlnit cu Marius Preda din Amsterdam şi Ramona Horvath din Paris.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

MARIUS PREDA este un multiinstrumentist care bate lumea cu muzicieni de primă mărime, prea puţin cunoscut în ţară! A învăţat să cânte iniţial la ţambal, pe unde s-a putut, iar în Olanda a urmat Conservatorul la vibrafon. Dar nu s-a lăsat până n-a cântat jazz cu ţambalul, apoi şi cu vioara, şi cu acordeonul. Primele trupe s-au numit Flairck şi Rosenberg Trio, în care curând a început să facă legea, ca solist (proiectul “Mission Cymbalom”).

(w882) AfiÅŸ

Dintre români, a colaborat de-a lungul anilor cu orchestra simfonică a lui Vladimir Cosma, dar şi cu marele basist Decebal Bădilă (discul “Latinos do Oriente”), nu în ultimul rând cu percuţionistul veteran Adrian Ciceu. Momentul filmării – iunie 2015 – s-a consumat în studiourile TVR 2, acolo unde, alături de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi de Laurenţiu Horja, a înregistrat ad-hoc lucrarea “Poem Balcanic”. Un grup pe care speră să-l poată duce şi la Los Angeles, cartierul general al marelui trompetist Arturo Sandoval cu care Marius se află într-un turneu mondial.

(w882) AfiÅŸ Artu

 

RAMONA HORVATH a devenit cunoscută în momentul în care a început să concerteze la două piane împreună cu profesorul ei, Jancy Korossy, cel mai influent pianist de jazz român, revenit în ultimii ani ai vieţii pe scenele din Europa. Între timp, s-a stabilit la Paris şi, după o rezidenţă artistică, a reuşit să-şi alcătuiască un trio cu contrabasistul Nicolas Rageau şi bateristul Frederic Sicart. În paralel, tânăra pianistă a continuat să-şi asume moştenirea muzicală a mentorului său.

(w882) AfiÅŸ Aten

După CD-ul “Dor de acasă” (declarat în 2009 “Discul Anului” de Fundaţia Muzza) al cuplului maestru – elevă, primul pas a fost făcut la Cluj, în 20 decembrie 2014, când Korossy a fost numit post mortem Cetăţean de Onoare al municipiului, ocazie pentru Ramona să cânte în premieră în România cu trioul său parizian.

(w882) AfiÅŸ Oper

Următorul pas, în ziua următoare difuzării acestei emisiuni, 10 octombrie, va fi făcut cu acelaşi grup la Ateneul Român, când va fi lansat şi primul disc Ramona Horvath Trio, “XS Bird”, de către prestigiosul label francez Black & Blue.

(w882) Ramona vis

Un reportaj de Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri