loader
Foto

Galerie foto

Turism de elită în România pornit de la o casă bătrânească

Dacă dai o căutare pe Internet cu numele complexului turistic „Cheile Grădiştei” sau cu numele celui care l-a pus pe roate – Ovidiu Gârbacea – descoperi reacţii de tipul: nu îţi vine să crezi că locul acesta este în România.

 

Complexul turistic „Cheile Grădiştei” nu numai că este în România, în Moieciu-Fundata, judeţul Braşov, pe creasta aerisită a muntelui, între masivele Piatra Craiului și Bucegi, dar este şi un motiv de mândrie pentru oricine a ajuns să stea măcar o noapte într-una dintre vile.

Povestea acestui loc de vis, care oferă servicii şi activităţi pentru toate gusturile posibile, începe în 1990, când profesorul Ovidiu Gârbacea (foto), fost antrenor al lotului olimpic de biatlon, fost antrenor de schi fond la clubul armatei din Braşov a pornit o pensiune. De fapt e vorba de 1992, an în care a dat drumul unei mici afaceri turistice, o casă bătrânească transformată în pensiune cu şapte dormitoare.

(w882) Ovidiu Gâ

Născut şi crescut în zonă, Ovidiu Gârbacea a intuit potenţialul turistic şi folosind experienţa acumulată în călătoriile sportive – contexte în care a stat în fel de fel de hoteluri – a ajuns să deţină o afacere de succes unicat în lume.

Dar nu despre bani e vorba aici, ci despre voinţa unui om care de 25 de ani, este de neoprit. An de an a dezvoltat afacerea, care astăzi numără mai multe hoteluri şi 20 de vile, centre de agrement, baze sportive, săli de conferinţe şi evenimente şi multe altele.

Piesa de rezistenţă a complexului este un poligon de biatlon (plus pistele de schi fond aferente), care a intrat în circuitul mondial și a găzduit proba de biatlon a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013), organizat de România.

(w882) FOTE 2013

Astăzi, profesorul Gârbacea se poate lăuda cu peste 800 de locuri de cazare şi facilităţi sportive care atrag atleţi de top, cu servicii de calitate şi cu includerea în toate ghidurile de călătorii care recomandă zona. Dar mai presus de orice, se poate lăuda cu zâmbetele fericite ale turiştilor mulţumiţi care revin din ce în ce mai des.

El rămâne de neoprit şi se gândeşte în continuare, la investiții.

Dacă vreţi şi voi să petreceţi un sejur de neuitat la ”Cheile Grădiştei”, în Moieciu – Fundata, județul Brașov, să faceţi sport aici sau pur şi simplu să vă relaxaţi şi să vă bucuraţi de frumuseţea naturii, înscrieţi-vă la concursul TVR Internaţional “România vacanţelor tale”.

Mai multe detalii şi regulamentul de participare AICI

Urmăriți AICI o galerie foto din complexul turistic Cheile Grădiștei Fundata.

Descoperiți AICI din ce e compus farmecul celei mai înalte localități din România: Fundata.

Aflați AICI povestea localității care s-a dezvoltat ca punct de trecere între Ardeal și Țara Românească: Moieciu.

Urmăriți AICI o galerie foto cu imagini din hotelurile, vilele și restaurantul complexului Cheile Grădiștei Fundata.

Citiți AICI care sunt facilitățile de cazare și restaurant din cadrul complexului Cheile Grădiștei Fundata.

(w882) echipa TVR
Echipa TVR i, la o filmare la Cheile Grădiştei

2:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

*Ep. 112-116

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri