loader
Foto

TRENUL CAMPIONILOR în Maramureşul istoric, la Reportajele TVRi

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional debutează o serie de reportaje filmate de-a lungul unui amplu program care a reunit valori naţionale şi ale diasporei noastre la Vişeu de Sus.

 

Reportajele TVR Internaţional

Primul episod este disponibil online pe TVR+.

Al doilea episod este disponibil online pe TVR+.

Al treilea episod este disponibil online pe TVR+.

Al patrulea episod este disponibil online pe TVR+.

Al cincilea episod este disponibil online pe TVR+

În această vară, localitatea Vișeu de Sus a fost gazda unui amplu proiect aflat, în 2015, la a doua sa ediție.

Micuțul oraș din Maramureșul istoric a reușit să adune nume importante din domeniul sportului, culturii, artei și educației, precum și reprezentanți ai diasporei noastre.

(w882) Trenul cam

Programul “Trenul campionilor” își propune valorificarea și promovarea potențialului local și includerea Maramureșului istoric într-un circuit european de valori.

Această idee generoasă aparține unui fiul al locului, Vasile Tomoiagă, campion mondial şi vice-campion olimpic la canotaj, stabilit de peste două decenii în zona metropolitană pariziană.

(w882) Trenul cam

Proiectul desfășurat pe parcursul unei săptămâni a fost organizat de Primăria și Consiliul Local din Vișeu de Sus, Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus și Asociația "Vasile Tomoiagă", cu sprijinul Consiliului Judetean Maramureș.

Clubul "Entro", clubul antreprenorilor români din Franța, a susținut această inițiativă care promovează imaginea României prin intermediului valorilor Maramureșului.

(w882) Trenul cam

La buna desfășurare a evenimentelor estivale au contribuit și Liga Studenților Români din Străinătate și Asociaţia “Croissy sans Frontières” din Franța.

Această inițiativă benefică a pornit de la un proiect de cooperare descentralizată dintre orașele înfrățite Vișeu de Sus şi Croissy sur Seine, parteneriat demarat în 2013, tot din inițiativa lui Vasile Tomoiagă.

De două ori pe an sunt organizate întâlniri între cele două comunități, una la Croissy sur Seine și alta la Vișeu de Sus.

(w882) Trenul cam

Programul de la Vișeu de Sus s-a concretizat prin angrenarea unor activități complexe: întreceri sportive și drumeții în natură, vizite la obiective turistice și istorice, film, expoziții de fotografie și artă, conferințe, întruniri și seminarii, spectacole folclorice, recitaluri actoricești.

(w882) Trenul cam

Ambițiosul demers maramureșean s-a împlinit printr-o nouă ediție a Taberei Internaționale de Pictură “Impresionism pe Valea Vaserului”, prin competiția sportivă “Crosul Vaserului” şi printr-o călătorie cu Mocăniţa, ultimul tren pe cale ferată cu ecartament îngust din Europa, aflat în exploatare forestieră.

Fotografii de Sandrino Gavriloaia

Producător/realizator: Sandrino Gavriloaia

Director de imagine: Andrei Coruț

Sunet: Sergiu Istrate

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri