loader
Foto

Terapia prin mişcare şi boala uitării, pe agenda “Un doctor pentru dvs.”

Echipa emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” v-a dat întâlnire de luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional cu informaţii despre prevenţie şi tratament.

 

Săptămâna aceasta, cei patru prezentatori discută despre terapia prin mişcare, a trăi între artă şi ştiinţă şi boala uitării şi refacerea după accidentul vascular cerebral.

Luni, 6 aprilie

Irninis Miricioiu a venit cu informaţii proaspete despre terapia prin mişcare şi a avut-o invitată pe dr. Georgiana Tache, medic primar recuperare medicală, şef Secţia de Recuperare - Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

(w882) Irninis Mi

Musculatura joacă un rol important în viaţa noastră nu numai prin funcţia de locomoţie, dar şi prin menţinerea energiei în corp şi a unei stări de bine, prin stimularea muşchilor. Sport sau dans, e esenţial să punem corpul în activitate. Multe afecţiuni locomotorii, circulatorii, respiratorii, ale sistemului digestiv, chiar şi durerea, pot fi rezolvate prin mişcare.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 7 aprilie

Miruna Moraru a vorbit despre a trăi între artă şi ştiinţă cu prof.univ.dr.Constantin Dulcan, medic primar neurolog și psihiatru, membru al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului, membru al Academiei Americane de Neurologie, membru al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România.

(w882) Miruna Mor

A trăi frumos, în timpurile noastre, este o provocare, o adevărată artă. Evoluăm şi descoperim lucruri noi. Să aflăm cum ne păstrăm sănătatea pe toate planurile, în armonie cu Universul. Să facem fapte bune şi să fim pozitivi în toate, să ne respectăm semenii, pe noi înşine şi să fim un model pentru copii. Cum să facem asta, aţi aflat marţi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 8 aprilie

Ana Maria Ghiur are informaţii noi despre afecţiunea supranumită boala uitării. Invitate în studio sunt dr. Cătălina Tudose, medic primar psihiatru, Sp.Clinic "Al. Obregia" din Bucureşti, preşedintele Societăţii Române de Alzheimer şi dr.Carmen Buşneag, medic primar medicina de familie, competenţă în acupunctură, homeopatie, apifitoterapie.

(w882) Ana Maria

Ce putem face pentru încetinirea procesului de îmbătrânire cerebrală şi scăderea riscului apariţiei bolii Alzheimer? Creierul , unul dintre cele mai uimitoare organe, controlează sistemul nervos central, mersul, vorbirea, gândirea. O arie cerebrală distrusă este înlocuită imediat de alta. Din păcate, începând cu perioada de maturitate, nu se mai regenerează. Odată cu vârsta, scade plasticitatea, fiabilitatea neuronală.  Un neuron moare şi nu mai poate fi refăcut. Orice acumulare de substanţe la nivelul corpului neuronal duce la incapacitatea de funcţionare şi de transmitere a informaţiei.

Aşa apare demenţa, descoperită de Alzheimer, care i-a dat numele. Se mai numeşte şi boala uitării pentru că se caracterizează prin pierderea memoriei. Memoria de scurtă durată nu se mai transferă în cea de lungă durată. Rămâne numai cea realizată înainte de boală.

Ediția este disponibilă online pe TVR+


Joi, 9 aprilie

Sorin Sîrbov a discutat despre viaţa după accidentul vascular cerebral, cu invitata ediţiei, dr. Gabriela Cozmanciuc, medic primar chirurgie cardiovasculară. Accidentul vascular cerebral (AVC), una dintre principalele cauze ale mortalităţii, în lume, din păcate, se remarcă şi la persoane tinere. Ce facem pentru a preveni apariţia lui şi cum trăim după un atac cerebral?

(w882) Sorin Sîr

Este bine să cunoştem antecedentele familiale ca să putem preveni. Orice acumulare de grăsimi în vasele de sânge, scăderea elasticităţii venelor şi arterelor, boli ale tiroidei sau hipofizei, afecţiuni ale inimii, pot duce la creşterea tensiunii arteriale. O alimentaţie incorectă poate provoca hipertensiunea arterială. Mai multe informaţii joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

**

Partenerii emisiunii:

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii  telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria TTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) HofigalŞtefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni cauzatori de boala. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie saupagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri