loader
Foto

Galerie foto

Stradivarius în Bretagne

Miercuri, 15 iulie, „Lumea şi noi” a redifuzat povestea concertului susţinut de Alexandru Tomescu în marea catedrală  Kerfeunteun din Quimper. De la ora 20:30, la TVR i şi online pe TVR+.

 

Lumea şi noi

Miercuri, realizatoarea TVR Irina Păcurariu v-a adus povestea concertului lui Alexandru Tomescu în marea catedrală Kerfeunteun din Quimper, eveniment care a concentrat atenţia şi a primit ovaţiile unor personalităţi din întreaga regiune - cu atât mai important cu cât bretonii sunt recunoscuţi ca modele de conservatorism, care acceptă cu greu povocari, fie ele şi artistice.

Sub titlul de STRADIVARIUS IN BRETAGNE, s-au reuşit nu doar două concerte „cu casa închisă” ci, mai important decât orice altceva, presa franceză regională şi naţională a relatat pe larg despre România şi virtuozitatea artistului român.

Un violonist de geniu, determinarea şi generozitatea unei foste jurnaliste din România, Mihaela Antoche, care a avut ideea şi energia de a face posibil un astfel de proiect şi un partener francez, Yann Perennou, au câştigat pariul cu Bretagne pentru imaginea României. Interviurile realizate (de la primarul localităţii şi până la proprietarul celei mai cunoscute fabrici de faianţă din Franţa- Henriot - care i-a dăruit violonistului român o piesă de aceeaşi vârstă cu vioara(!), etc.) spun istoria unui imens succes.

De la faţa locului, Irina Păcurariu.

Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri