loader
Foto

Sonata Kreutzer, de Iacob Gordin, sâmbătă la TVRi

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10.00, la TVRi, sunteți invitați la teatru. V-am pregătit o piesă pasională, mereu actuală, despre teritoriul misterios și imprevizibil al sentimentelor umane.

 

Sonata Kreutzer, de Iacob Gordin, este un spectacol fabulos care analizează fără menajamente trăirile extreme la care este împins individul, mânat de sentimente puternice precum dragostea sau gelozia, care pot duce chiar la crimă.

Piesa spune povestea bogatului Friedlender, care este de acord ca fata sa, Etti, să facă o mezalianță căsătorindu-se cu un muzicant. Motivul este de a ascunde rușinea că ea a rămas gravidă. Tinerii căsătoriți sunt expediați în grabă în America unde, peste ani, va veni și restul familiei.

Însă, orgoliul o împiedică pe Etti să arate cât de nefericită este alături de bărbatul care i-a fost dat de soț, iar acesta nu are niciun scrupul să o înșele chiar cu sora ei, Tili. Dar adevărul iese la iveală, iar Etti îi face pe cei doi vinovați să plătească cu viața.

Regia artistică: Moshe Yassur (SUA)

Regia și adaptarea TV: Silviu Jicman

Cu: Roxana Guttman, Nicolae Călugărița (foto), Theodor Danetti, Leonie Waldman Eliad, Rudy Rosenfeld, Cristina Dogaru, Eugenia Balaure, Marius Călugărița, Geni Brenda

***

Începând din 20 aprilie, timp de patru săptămâni, TVR Internațional marchează Ziua Independenței statului Israel – celebrată pe 9 mai – printr-o serie de piese de teatru filmate de TVR, parte din repertoriul Teatrului Evreiesc de Stat.

foto: Teatrul Evreiesc de Stat

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri