loader
Foto

Seria documentară "Amintiri din Infern", săptămâna aceasta la TVRi

Cele 12 mărturii-document ale supravieţuitorilor Holocaustului, adunate în seria documentară "Amintiri din Infern", și produsă de TVR Internaţional, este redifuzată în această perioadă. De luni până joi, puteți urmări primele patru episoade.

 

Serialul în 12 episoade Amintiri din Infern creionează o hartă a durerii, dar şi a renaşterii, a speranţei şi a certitudinii că nimic din ce a fost trăit nu a putut fi uitat. Realizatoarea Aura Dobre ne propune să vizionăm o serie de poveşti de viaţă trăite de supravieţuitori ai lagărului de exterminare de la Auschwitz, originari din Transilvania de Nord. Mulţi dintre ei, bătrâni ninşi de viaţă şi de amintiri, trăiesc acum în Israel alături de copii, nepoţi şi strănepoţi.

Unul dintre momentele seriei care scriu istorie este filmarea de la Yad Vasem – Memorialul Victimelor Holocaustului, imagini în exclusivitate pentru TVR. Pentru că unul dintre directorii Memorialului este român la origini (Alexandru Avram), echipa TVR Internaţional a fost prima echipă de jurnalişti din România care a primit permisiunea să filmeze în Sala Numelor, locul în care sunt fotografiile, numele şi datele concrete ale celor şase milioane de evrei dispăruţi în Holocaust.

(w882)

Programul redifuzărilor la TVR Internațional:

 

  • Luni, 12 septembrie, ora 21:00 - primul episod
  • Marți, 13 septembrie, ora 21:30 - episodul al doilea
  • Miercuri, 14 septembrie, ora 21:00 - episodul al treilea
  • Vineri, 16 septembrie, ora 3:00 - episodul al patrulea

 

Mai multe detalii despre episoade găsiți aici.

12:00 Terasa urbană (R)

*Best of 2

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(Reluare)

13:00 Lecţia de istorie

*Ediţie dedicată M.S. Regele Mihai I al României şi legătura lui cu Basarabia

Invitat istoricul Sergiu Cataraga

Realizator Vasile Munteanu

(redifuzare)

 
Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: luni, 13 mai 2024

În ediția de luni, 13 mai, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” aflați despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

O nouă ediție "Avocatul dumneavoastră" urmărim luni, 13 mai, de la ora 21:00, la TVR Internațional.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri