loader
Foto

Săptămâna românilor de pretutindeni, la “Lumea şi noi”

Între 15 şi 19 decembrie, la TVR Internaţional, de la ora 20.30, veţi putea urmări reportaje despre sărbătoarea românităţii în diverse colţuri ale lumii.

 

Lumea şi noi

Ediţiile “Lumea şi noi” de săptămâna aceasta sunt dedicate atât Zilei Românilor de Pretutindeni care s-a marcat pe 30 noiembrie, cât şi Zilei Naţionale a României, din 1 Decembrie.

Două date din calendarul fiecărui an pe care sufletul nostru nu le uită. Acestea nu sunt simple zile peste care răsfoiești calendarul, ci pietre de temelie ale identităţii naţionale. În cele patru puncte cardinale, românii sărbătoresc, iar TVR Internaţional vă arată cum au marcat cei plecaţi de acasă 30 noiembrie şi 1 Decembrie.

Luni, 15 decembrie, vă spunem povestea unui eveniment din Madrid unde Asociaţia Scriitorilor şi Artiştilor Români din Spania şi Clubul Tinerilor Intelectuali Români din Spania „fac” o demonstraţie de cultură naţională cu muzică de cameră, cântece populare, teatru scurt şi poezie.

De la faţa locului, Aura Dobre.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 16 decembrie, v-aducem muzică şi istorie de la Berlin, unde cvartetul clujean Arcadia şi soprana Mihaela Maxim concertează în vechea şi impunătoarea Konzerthaus. La pachet avem şi o expoziţie care celebrează 300 de ani de la martiriul domnitorului Constantin Brâncoveanu, dar şi un simpozion care marchează 25 de ani de la căderea comunismului în ţara noastră şi în fosta Germanie de Est.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

De la faţa locului, Gabriela Dumbravă.

Miercuri, 17 decembrie, vă invităm la concert, la Roma, unde Academia di Romania a găzduit un recital susţinut de violonista Clara Cernat şi pianistul Thierry Huillet. În plus, la muzeul Vittoriano a fost vernisată expoziţia de fotografii-document „Românii şi Marele Război”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

De la faţa locului, Raluca Tudor.

Joi, 18 decembrie, poposim la Atena, unde la ambasada ţării noastre s-au întâlnit membri ai comunităţii româneşti din Grecia: a fost bucurie mare să vorbească în limba de acasă, să mănânce precum acasă în copilărie, să îşi alăture vocile în vechile cântece de acasă.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

De la faţa locului, Dana Ioniţă.

Vineri, 19 decembrie, puteţi descoperi evenimentele din inima Uniunii Europene, la Bruxelles, unde s-a lansat la apă ambiţiosul proiect intitulat Consiliul Diasporei şi costumul popular românesc a fost vedetă la Atomium. Iar în Sala Dinasty din Anderlecht s-a cântat ore în şir româneşte.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

De la faţa locului, Dana Deac.

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

19:00 Info Diaspora

* Donaţia. Tipuri de donaţii;

Regimul juridic al monumentelor istorice;

Recunoaşterea studiilor făcute în străinatate;

Informaţii despre practica succesorală conform sistemului juridic italian;

Cadastru şi intabulare înainte sau după succesiune?

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

19:30 Prezenţe româneşti

*Mirabela Rusu şi Gabriel Blaj, SUA

Marian Voicu vă invită să îi cunoaşteţi pe Mirabela Rusu-lector la Universitatea Stanford şi pe Gabriel Blaj-cercetător la Universitatea Stanford, Acceleratorul Naţional SLAC.

Realizator şi producător Marian Voicu

(redifuzare)

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri