loader
Foto

Sănătatea şi starea de bine, la control la “Un doctor pentru dvs.”

Imediat după Paşte, la TVR Internaţional, de la ora 19.00, de luni până joi, discutăm despre vindecare, starea de bine, legătura dintre părinţi şi copii şi alegerile care ne afectează sănătatea.

 

Echipa emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” vă dă întâlnire în fiecare seară cu specialişti de renume din domeniul medical care aduc cele mai noi informaţii despre prevenţie şi tratament. Luni  şi marţi veţi putea urmări două premiere înregistrate, miercuri o ediţie mai veche a emisiunii, iar ediţia de joi va fi transmisiune în direct.

Luni, 13 aprilie

Irninis Miricioiu vă aşteaptă la o discuţie despre vindecare, alături de prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar boli interne, specializare fitoterapie şi homeopatie.

“Fără mine nu puteţi face nimic.”(Ioan 15,5). Prof.dr.Pavel  Chirilă mărturiseşte că regretul lui major e timpul pe care l-a pierdut în tinereţe fără să facă ceva pentru Dumnezeu. Convins că oricine încearcă să facă ceva, fără Hristos, nu-i reuşeşte, îndeamnă la rugăciune ca să ne vindecăm şi să nu ne revoltăm. Atunci când suntem sănătoşi,  să ne rugăm  şi mai mult. Cine sau ce ne poate vindeca? Cum sau când ne putem vindeca?  Urmăriţi o discuţie plină de înţelepciune în cea de-a doua zi de Paşte, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 14 aprilie

Miruna Moraru discută despre starea de bine şi sănătate cu dr. Mihaela Bilic, specialist în nutriţie. De sărbători,unii dintre noi facem excese şi acestea ne pot afecta sănătatea sau chiar ne pun viaţa în pericol. În prezent, consumul de calorii este cu aproximativ 30% mai mic decât în urmă cu 20 de ani.  Iar educaţia înseamnă disciplină şi reguli. Lucruri esenţiale pentru sănătate aflăm de la invitata ediţiei, marţi, la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 15 aprilie

Miercuri veţi putea revedea o ediţie mai veche a emisiunii, a cărei tematică a fost legătura afectivă dintre părinţi şi copii. Invitată  este Diana Vasile, psiholog. În majoritatea cărților de educație parentală există o oarecare diferențiere între iubirea maternă și iubirea paternă. Mama este căminul din care provine copilul, ea este natura, glia, oceanul, în timp ce tata este lumea gândirii, a lucrurilor făcute de mâna omului, a călătoriei și aventurii. Tatăl este cel care îl învață pe copil, cel care îi arată calea în lume. Într-o îmbinarea echilibrată cele două tipologii ale iubirii (cea maternă și paternă) corespund nevoilor proprii ale copilului. Copilul are nevoie de iubire și grijă necondiționată din partea mamei, dar, de asemenea,  are nevoie și de iubirea tatălui care este o formă de ghidaj bazat pe autoritate și susținere. Dar ce se întamplă cand copiii sunt practic abandonați de părinți și lăsați în grija bunicilor? Moderator Ana Maria Ghiur.

Joi, 16 aprilie

Sorin Sîrbov stă de vorbă cu Cristian Răchiţan, naturopat în Statele Unite, despre cum ne influenţăm singuri viaţa. Devenim ceea ce gândim: sănătoşi şi fericiţi sau bolnavi şi nefericiţi. Noi şi alegerile noastre pot influenţa destinul? Aflăm detalii în această ediţie, care se va transmite în direct, joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

**

Partenerii emisiunii:

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii  telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria TTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) HofigalŞtefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni cauzatori de boala. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:30 Istorii de bun gust (R)

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)

6:20 Românii universali

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.Realizator Codruta Angelescu

Director imagine Mihai Patrascu

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri