loader
Foto

România deşteaptă la New York: Cristiana Grigore, Elif Memet şi Adriana Popa

Joi, 14 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional ați putut descoperi poveştile a trei românce care şi-au depăşit limitele în Statele Unite.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Irina Păcurariu prezintă la TVR Internaţional, în cadrul emisiunii “Lumea şi Noi”, timp de patru ediţii, portretele a zece tineri români care au reuşit într-unul dintre cele mai mari şi competitive oraşe ale lumii.

Cristiana Grigore este cercetător în drepturile omului la Columbia University. A plecat din România într-o vară ca student cu viză de Work&Travel şi America a fost ţara unde a recunoscut pentru prima dată că este de etnie romă. Până atunci, îşi negase cu obstinaţie originea. Acum, însă, ea crede că una dintre soluţiile ca percepţia despre romi să se schimbe este ca „invizibilii” ca ea să îşi asume originea.

(w882) Cristiana
Foto: Facebook

Elif Memet, o tânără studentă din Constanţa, acum la Columbia University, a fost invitată, pe vremea când era în clasa a XI-a, de preşedintele SUA, la un dejun la Casa Alba. Ea câştigase un prestigios concurs mondial de eseuri. Elif este acum unul dintre foarte puţinii studenţi ai celebrei universităţi care se bucură de un regim special: bursă integrală, cazare în clădirile universităţii şi colaborare cu profesorul Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie.

La 24 de ani, Adriana Popa vorbeşte şase limbi străine şi se specializează în politici de securitate (Security Policy). A ajuns în Statele Unite după absolvirea liceului la Piteşti şi a reuşit să aibă, în câţiva ani, un CV impresionant. Potrivit acestuia, Adriana Popa a fost colaborator la KKR Global Institute condus de fostul general David Petraeus, după ce a studiat la Sorbona, Nanterre, George Town şi UPenn.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri