loader
Foto

Români care excelează în Italia, luni la “Lumea și noi”

Luni, 2 iunie, de la ora 20.30, la TVR Internațional aţi cunoscut-o pe micuța Valeria Cristea Nechita și ați aflat cum a ajuns să facă performanță în Italia.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Festivalul Mondial al Tinerilor Compozitori, ediţia 2012, Tokio. 35.000 de candidaţi, 13 selecţionaţi, un singur concurent din Europa: Valeria Cristea Nechita. Surpriză! Românca reprezenta Italia.

Explicaţia? În ianuarie 2010, la Roma a fost înfiinţată Asociaţia Culturală Româno-Italiană „Propatria”, având ca scop promovarea excelenţei românilor din Peninsulă, în orice domeniu se manifestă aceasta. Iniţiatorii Asociaţiei, Nicu şi Mioara Moraru, organizează în luna iunie a fiecărui an Gala Tinerelor Talente.

Luni, 2 iunie, aţi fost prezenţi la o întâlnire cu copiii talentaţi ai românilor din Italia, în reportajul realizat de Stela Nacu.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 Dragii nostri aflati despre noi

Filmul documentar este o proiecție casnica și socio-culturala a omului din Romania anilor 80, eliberata de contextul politic. E un mijloc de teleportare, o capsula a timpului prin care spectatorul este purtat intr-o perioada nu foarte indepartata, dar totuși atat de diferita fața de cea de azi, urmarind viața obișnuita, cotidiana, a romanilor de atunci. Cel mai mult ne dorim sa starnim interesul generațiilor care nu știu aproape nimic despre acea perioada, tineri care n-au mai mult de 25 de ani.

Realizator Ana Preda

Producator Diana Dumitru

0:35 Copiii spun (R)

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

(Reluare)
 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri