loader
Foto

Galerie foto

Roma: Lansarea unei publicații pentru români, la “Lumea și noi”

Vineri, 28 februarie, de la ora 20.40, la “Lumea și noi” pe TVR Internațional și TVR+ veți afla povestea lansării unei publicații lunare pentru români, în Italia.

 

Cristina Timuș
Lumea şi noi

UPDATE: Ediţia de vineri 28 februarie este disponibilă online pe TVR+

“Cealaltă Românie”, publicaţie  lunară  finanţată prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni a fost lansată la Roma.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Părinţilor Români din Italia, care promovează iniţiative culturale şi lingvistice.

Revista este doar unul din proiectele  organizație, care implementează programe destinate integrării sociale  și culturale a comunității românești  din Italia.

Noua revistă a fost creată pentru a avea un rol de ambasador pentru conaționalii din diaspora, dar  și pentru a fi o rampă de lansare pentru talentele  românești din Italia.

Citiţi despre destine de succes în “Cealaltă Românie” şi aflaţi povestea evenimentului la TVR Internaţional!

Nu ratați ediția emisiunii de vineri 28 februarie, în cadrul căreia tânărul Diego Raiță, de 13 ani, din Făgăraș, cântă imnul României la pian!

19:00 Cursa prin istorie (R)

*Mesaj pentru Vladimir Ghika (II)

Un joc de cautare de comori, in care un grup de elev trebuie sa descifreze, din indicii arhitecturale si alte ghicitori, un mesaj secret, pe care in mod imaginar, daca ar trai in 1948, ar trebui sa-l duca Monseniorului Ghika, sfatuindu-l sa plece din tara. Pe parcurs, publicul descopera istoria perioadei staliniste, in emisiune fiind intercalate fragmente ale documentarului Fratelui meu din exil, o productie Signis Romania din 2009, cu interviuri cu martori oculari si membrii ai familiei Ghika. Emisiunea este continuarea editiei anterioare, calatoria incepand la Catedrala Sf. Iosif. Participa elevi ai Colegiului romano-catolic Sf Iosif din Bucuresti.

Interviuri cu pr Francisc Ungureanu, pr Lucian Dinca, calugar asumtionist, sora Maria Zediu, pr Zamfir Rusu, paroh al Catedralei greco-catolica Sf Vasile cel Mare

Prezintă Adriana Irimescu

Jurnalist Ştefania Ţene

Realizatori şi producători: Anca Berlogea-Boariu şi Aziza Micu

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri