loader
Foto

Galerie foto

Radu Tănase şi povestea lui din Nurnberg, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 23 ianuarie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional vă spunem o poveste cu rock & roll, de la alb-negru la color.

 

Lumea şi noi

UPDATE: Ediția este disponibilă online, pe TVR+

Radu Tănase rămâne în istoria formaţiilor vocal-instrumentale pop-rock româneşti ca solistul trupei beat Entuziaştii, grup dintre pionierii genului (căruia i se datorează şi primul disc din portofoliul autohton). Trupa i-a reunit, în cei câţiva ani de existenţă studenţească, pe câţiva instrumentişti fără studii de specialitate, însă unii dintre ei au păstrat cariera muzicală începută atunci până astăzi – cazul chitaristului Şerban Ciurea. Radu cânta la rândul său cu chitara, dar atuurile care au contat la personalizarea şi la identificarea trupei au fost vocea sa şi pronunţia în engleză.

(w882) EntuziaÅŸt
Entuziaştii în anii '60

(w882) EntuziaÅŸt
Entuziaştii

(w882) EntuziaÅŸt

(w882) EntuziaÅŸt

La începutul anilor ’70, formaţia se dizolvă, iar Radu îşi încearcă norocul cu diverse proiecte (între care Memphis şi Sfinx, cu Dan Aldea), apoi – căsătorit cu o cetăţeană germană – în 1975 îşi urmează consoarta la Nurnberg. Nu avea nimic plănuit, aşa că până să-şi găsească rostul potrivit a fost muncitor la o fabrică de lemn, apoi desenator tehnic, iar – după echivalarea studiilor superioare din ţară - Radu s-a specializat în verificarea calităţii. În cele din urmă, a schimbat macazul, ajungând să proiecteze şi să construiască utilaje de protecţia mediului.

Dar n-a părăsit niciodată muzica. A păstrat-o pe poziţia de hobby, cântând în principal cu o formaţie de entertainment cunoscută în zonă, angajată pentru diverse evenimente. Însă în momentul în care a fost detaşat cu serviciul, naveta nu i-a mai permis acest lucru. A rămas în muzică ocazional, cântând în principal cu prieteni români la rândul lor emigraţi, între care Dan Cosma (ani de zile component Semnal M, care locuieşte tot la Nurnberg), ori Dan Aldea şi Cornel Ionescu de la Munchen, la serbările comunităţii româneşti.

Un reportaj de Doru Ionescu!

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie 2014! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:20 Regatul Sălbatic

*Sezon 12 Episodul 1

Producător Mihai Enea

6:55 Imnul României

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri