loader
Foto

Galerie foto

Radu Goldiş, vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 1 august, de la ora 20.30, TVR Internaţional l-a avut ca invitat pe Radu Goldiş, cel mai important chitarist al jazzului anilor ’70. Ediţia a fost redifuzare.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă pe TVR+

În California echipa TVR Internaţional a avut şansa rarisimă (întrucât din 1980, când a părăsit România, nu a mai revenit în ţară) să-l filmeze pe cel mai important chitarist de jazz al nostru (anii ’60, dar mai ales în ’70), Radu Goldiş.

Dacă aici a cântat cu toţi aşii generaţiei sale, acolo (după o reluare spectaculoasă a carierei sale în muzica de film în Germania, prea scurtă, îmi permit) a continuat să cânte la toate ocaziile ivite, cu instrumentişti (şi solişti – cazul Margaretei Pâslaru, al Corinei Chiriac ş.a.m.d.) români şi americani deopotrivă.

(w882) Radu Goldi

În ultimul deceniu, s-a concentrat pe domeniul imobiliarelor din Los Angeles Area, dar nu a lăsat deoparte muzica. Aşa că ne-a cântat în mini-studioul de acasă (piese de pe un CD instrumental neoficial, «Blue Wave») şi – surpriză, pentru că nu era în planul nostru – la propunerea sa, l-am vizitat acasă, în aceeaşi zonă, şi pe marele pianist Mihai Chirilov despre care iar nu mai ştiam mare lucru. Nu se văzuseră de o vreme, dar cum acesta din urmă tocmai achiziţionase o orgă Hammond, n-a fost nevoie de repetiţie să pună de un jam session!

***

Emisiunea a putut fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:10 Istorii cu tâlc

*Invitată Stela Botez

„Mi s-a spus mereu să fiu liberă şi să visez”

Cunoscută şi ca „Fata cu cobza”, a ştiut mereu să-şi urmeze visul fiind încurajată de părinţi şi mentorii întâlniţi în cariera artistică. Încrezătoare, curajoasă şi mereu organizată în atingerea scopurilor, se poate bucura de o diversitate de proiecte muzicale şi literare.

Moderator Anatol Guzic

Producător Adriana Goraş

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri