loader
Foto

Protestul Platformei DA la Chişinău, analizat la „Orizont European”

Vineri, 22 aprilie, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA, şi de la miezul nopţii la TVR Internaţional, ați urmărit o nouă discuţie pe marginea subiectelor de actualitate de peste Prut.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Criza politică, economică şi de credibilitate din Republica Moldova, precum şi acţiunea de protest programată pentru 24 aprilie sunt subiectele pe care le va analiza realizatoarea Miruna Munteanu, împreună cu invitaţii săi, în ediţia de vineri, 22 aprilie, a emisiunii „Orizont European”.

Partidul Platforma DA nu renunță la mitingul de protest programat pentru 24 aprilie, în Chişinău, deşi Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul de modificare a Constituției inițiat de reprezentanții acestei formațiuni politice și susținut și de alte organizații politice și civile.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că manifestația din 24 aprilie va avea loc necondiționat: "Și asta pentru că noi nu avem așteptarea că va fi întors miliardul, că această guvernare nu va pune pe umerii populației, a cetățenilor, plata, pe următorii 25 de ani, a acestui miliard furat".

Potrivit organizatorilor, participanţii la această acţiune vor  cere demisia guvernului, alegeri parlamentare anticipate desfăşurate în paralel cu alegerile prezidentiale.

Ediţia este duplex Bucureşti-Chişinău. Invitaţi sunt Ileana Racheru, cercetător în spaţiul ex-sovietic, Institutul Diplomatic Român, şi Vasile Năstase, membru Platforma ”Demnitate şi Adevăr”.

Moderator Miruna Munteanu

Producător Aura Iosif

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:30 Istorii de bun gust (R)

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)

6:20 Românii universali

*Mircea Tudor-inventatorul care a cucerit lumea

Mircea Tudor este romanul care a construit celebrul Roboscan, un scanner de securitate pentru camioane, care poate detecta arme, droguri sau alte materiale periculoase in cateva secunde. Impreuna cu o intreaga echipa de cercetare pe care a stiut sa o construiasca, sa o motiveze si sa o pastreze chiar si in anii de cumpana, Mircea Tudor a castigat marele premiu la Salonul de inventica de la Geneva in 2009 cu Roboscan.

Dupa doar 4 ani a castigat din nou Marele premiu cu un scanner complet automatizat de avioane, fiind singurul inventator din lume care a fost premiat de doua ori la prestigiosul Salon. Tot el a pus bazele unui Centru de cercetare aplicativa, care este o veritabila scoala pentru tinerii cercetatori romani.

Astazi, scannerele de camioane si de avioane inventate de o companie romaneasca ajuta la prevenirea traficului ilegal de persoane sau de obiecte periculoase in multe tari din lume.

In aceasta editie a emisiunii Romani Universali veti afla povestea unui roman care si-a dedicat viata si banii, muncii de cercetare, ajungand sa creeze o tehnologie unica in lume, cu un imens impact in viata comunitatilor. Veti afla ce sacrificii a facut si cum a crezut intr-un proiect pe care multi inaintea lui l-au considerat utopic.Realizator Codruta Angelescu

Director imagine Mihai Patrascu

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri