loader
Foto

Progrese în radioterapie la “Un doctor pentru dumneavoastră”

În săptămâna 23-26 aprilie, echipa de realizatori ai emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” vă aşteaptă în direct, de la ora 18:30, la TVRi , de luni până joi, cu sfaturile şi recomandările medicilor şi specialiştilor români.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 23 APRILIE

CANCERUL DE COLON

Invitat: prof.dr. MIRCEA BEURAN, medic primar chirurgie generală, doctor în științe medicale, șeful Clinicii de Chirurgie, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București

Odată cu evoluția civilizației, a tehnologiei și a științei, alimentația omului a suferit modificări substanțiale, unele cu impact negativ asupra sănătății. Adăugăm stresul și viteza cu care ne trăim viață. Toate acestea au ca rezultat apariția cancerului, o afecțiune din ce în ce mai frecventă, care tinde să depășească statistic procentul bolilor cardiovasculare. Cancerul de colon a căpătat proporții îngrijorătoare care impun o mai mare preocupare în ceea ce privește identificarea, diagnosticarea și monitorizarea pacienților cu afecțiuni gastrointestinale.

ATENȚIE LA HEPATITE!

Invitat:  conf.dr. LAURA ILIESCU, conf. dr. LAURA ILIESCU, medic primar medicină internă și gastroenterologie, șef Secția Medicină Internă II, Institutul Clinic Fundeni

Hepatita cu virus C este o problemă de sănătate publică, la nivel global. În primele etape ale bolii, nu avem simptome vizibile sau dureri. Infecțiile hepatice pot fi ținute la distanță printr-o bună educație a igienei corpului, mai ales a mâinilor. Necesitatea prevenției este cu atât mai mare cu cât tulpinile virale au căpătat rezistență și s-au adaptat la noile condiții, provocând boli grave, până la cancere ale ficatului. În aceste cazuri, descoperirea afecţiunii şi aplicarea tratamentului, în timp util, au o importanţă vitală. Vom afla care sunt cele mai moderne tratamente în afecțiunile hepatice.

Moderator dr. Gabriel Pavel

MARŢI, 24 APRILIE

LASERELE ÎN OFTALMOLOGIE

Invitat: dr. CRISTIAN MORARU, medic primar oftalmolog

Oftalmologia este unul dintre domeniile medicale în care laserul are o mare importanță și se utilizează, cu success, în chirurgia refractivă, transplantele de cornee, tratarea cataractei sau glaucomului. Această metodă este indispensabilă, sigură și de mare precizie. Astfel, posibilităţile de tratament au crescut foarte mult, putem  preveni orbirea şi corecta viciile de refracţie.

CORECTAREA DEFICIENȚELOR DE POSTURĂ LA COPII

Invitat:  IULIAN NICA, kinetoterapeut

Cele mai frecvente afecțiuni ale coloanei vertebrale ce pot apărea la copii sunt: cifoza, scolioza și lordoza. Nediagnosticate și netratate la timp, pot genera complicații grave care pot fi soluționate doar prin intervenție chirurgicală. În timp, modificările coloanei vertebrale conduc la alterarea activității întregului aparat locomotor, a mișcărilor respiratorii și pot determina și alte modificări, în special la nivelul sistemului nervos. Este importantă prezentarea la examene medicale periodice pentru a preveni progresia bolii și apariția complicațiilor.

Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic complet și a examenului radiologic. Cel mai frecvent tratament este cel nechirurgical și constă în gimnastică medicală și masaj. Pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasă  se recomandă adoptarea unei poziții corecte, o alimentație echilibrată și, pentru întărirea și dezvoltarea musculaturii, practicarea unui sport încă din perioada preșcolară.

Moderator Ana Maria Ghiur

(w882)

MIERCURI, 25 aprilie

AUZUL – O NECESITATE

Invitat: dr. DANIELA MISCHIE, medic primar ORL, doctor în ştiinţe medicale, competenţă în chirurgie endoscopică ORL, Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “Victor Babeş”

Cu ajutorul componentele externe și interne ale urechii receptăm informațiile, din exterior, necesare supraviețuirii și adaptării individului la mediu. Sistemul auditiv primește peste 80% din stimuli, pe care îi procesează complex, la nivelul creierului. Pierderea auzului duce la mari transformări ale individului, fizic, psihologic și chiar social. De aceea, menținerea stării de sănătate a întregului aparat de simț este vitală pentru fiecare dintre noi.

COLECISTITA ACUTĂ

Invitat: dr. CONSTANTIN OPRESCU, medic primar chirurgie generală, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Colecistita acută este o boală provocată de crearea calculilor biliari la nivelul vezicii biliare și nu numai. Eliminarea așa numitelor ”pietre” se face într-un mod dureros și neașteptat. De multe ori provoacă blocarea căilor biliare, uneori și pancreatice, moment în care bolnavii ajung  la urgenţă. Este important de știut că, în foarte multe cazuri, evacuarea calculilor poate provoca infecții grave care duc la complicații la nivelul vezicii biliare sau pancreatice. În funcție de gravitatea situației, tratamentele variază de la cele mai simple până la intervenții chirugicale.

Moderator dr. Gabriel Pavel

JOI, 26 aprilie

PROGRESE ÎN RADIOTERAPIE

Invitat: dr. GABRIEL RÎCU, medic specialist radioterapie

Evoluția metodelor de diagnostic și de tratament ale cumplitei boli – cancerul – este tot timpul surpinzătoare, mai ales în sfera terapiilor chimice și radiologice. Radioterapia, în prezent, este o procedură frecvent folosită în cazul tratării anumitor cancere, cu rate extraordinare de succes, datorită aparaturii ultraperformante de țintire precisă, în doză bine calculată a radiației, direct pe țesutul bolnav, fără să afecteze celulele sănătoase din jurul tumorii.  Cum se desfăşoară o şedinţă de radioterapie, care sunt indicaţiile dar şi efectele secundare aflăm de la dr. Gabriel Rîcu, medic specialist radioterapie.

CALITATEA VIEȚII ȘI MUNCA

Invitat: dr. SIMINA ȘERBAN, medic specialist medicină internă, medic primar medicina muncii Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate “Witting”, București din cadrul Ministerului Transporturilor

Calitatea vieții înseamnă cât de bună sau rea este viața pe care o trăieşte un om, atât în ansamblul ei, cât şi pe componente particulare: starea de sănătate, familia, profesia și locul de muncă, resursele financiare disponibile, bunurile pe care le posedă, timpul liber, mediul social, prietenii și colegii, societatea în care trăiește. Aceasta este definiția dată de reprezentanții Institutului de Cercetare a Calității Vieții, unei părți definitorii a vieții noastre zilnice.

Din păcate, majoritatea  românilor își petrece mai mult de jumătate din zi la locul de muncă și realizează meserii cu condiții de muncă grele, stresante, care pun în pericol starea de sănătate. Astfel, ajung în număr foarte mare să sufere de boli cronice la nivel respirator, cardiovascular, locomotor, gastrointestinal și lista poate continua.

Moderator Ana Maria Ghiur

Realizator tv:  Monica Ancuţa

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

5:55 Investiţi în România! (R)

*Investiţii cu fonduri europene prin programele regionale

Invitaţi: Roxana Mînzatu-secretar de stat, coordonator Departamentul pentru evaluarea integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene, Cancelaria Prim-ministrului României, Hegedus Csilla-director general interimar Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Mihai-Cristian Lazăr-primar Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, prof. dr. Cornel Cătoi, rector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

6:55 Imnul României

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri