loader
Foto

Prima etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin, în direct la TVR

O ligă de campioane debutează la TVR. Primele partide de handbal feminin din a 59-a ediţie a Ligii Naţionale s-au jucat n direct la TVR 1 şi TVR HD pe 10 şi 11 septembrie, de la ora 16.00.

 

Prima etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin se vede în weekendul 10-11 septembrie în direct la TVR 1 şi TVR HD. Astfel, sâmbătă după-amiază, de la ora 16.00, telespectatorii pot urmări în transmisiune directă de la Slobozia, partida Unirea Slobozia - CSM Roman, iar duminică, tot de la 16.00, TVR 1 şi TVR HD transmit în direct partida Măgura Cisnădie – SCM Craiova.


„În weekend începe a 59-a ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin, competiţie cu o certă favorită la titlu: CSM Bucureşti. Formaţia bucureşteană a cucerit în 2016 absolut tot: Liga Campionilor, titlul naţional, Cupa României şi Supercupa României. Lupta pentru următoarele locuri se anunţă una de foc, multe formaţii jucând tare în această vară pe piaţa transferurilor. SCM Craiova, Dunărea Brăila, HCM Roman sunt formaţiile care au transferat cele mai multe jucătoare de valoare, dar nu trebuie neglijate nici Corona Braşov, HC Zalău, HCM Râmnicu Vâlcea sau CSM Bistriţa, echipe care vor avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru podium, dar şi pentru un loc în cupele europene în sezonul viitor”, comentează Dragoş Cojocaru, care va fi la microfon alături de Dragoş Bocanaciu pentru cele două partide de handbal feminin transmise de TVR.

Primul meci - Unirea Slobozia - CSM Roman -, transmis în direct la TVR 1 şi TVR HD sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 16.00, aduce pe tenen Unirea Slobozia, o echipă tânără şi ambiţioasă, care, jucând acasă, poate fi un partener serios de joc pentru multe echipe din Liga Naţională. Adversară îi este CSM Roman, finalista Cupei României, o echipă care speră să depăşească locul 5 obţinut în campionatul trecut. Ambele partide pot fi urmărite şi de telespectatorii TVR Moldova, sâmbătă şi diminică, la aceeaşi oră - 16.00.

Cea de-a doua partidă, Măgura Cisnădie – SCM Craiova, programată duminică, 11 septembrie şi transmisă în direct de TVR 1 şi TVR HD de la ora 16.00, opune golgheterele ediţiei trecute de campionat: Roxana Han de la Măgura Cisnădie (211 goluri în sezonul trecut) şi Cristina Zamfir de la SCM Craiova (202 goluri). La echipa din Bănie evoluează din această vară şi căpitanul Naţionalei României – Valentina Elisei, transferată de la HCM Baia Mare.

Începând din această toamnă, timp de doi ani, pe posturile Televiziunii Române (TVR 1, TVR 2, TVR HD şi TVR Moldova) se văd partide din fiecare etapă a celor două competiţii interne principale, Liga Naţională de handbal feminin şi Liga Naţională de handbal masculin.

19:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Ediţie specială

*Cancerele osoase se tratează!

Invitat: dr. Adyb-Adrian Khal, medic chirurg ortopedie-traumatologie şi ortopedie oncologică-Oradea/Spitalul Universitar Marseille, referent național tumori osoase regiunea Sud (PACA), Franţa

Născut în Oradea, fascinat de vindecarea pacienţilor de către tatăl său, medic endocrinolog, urmează Facultatea de Medicină la Cluj. Se specializează, în Franţa şi Italia, în centre de elită. Câştigă o bursă la prestigiosul Institut de Ortopedie Rizzoli din Bologna, Italia unde devine primul medic român acceptat. După un an, revine în România pentru a aplica tot ce a învăţat. Lipsa suportului necesar, îl face să revină în Franţa, ţara în care şi-a început cariera. Devine asistent universitar la Spitalul Universitar din Nisa, unde stă 2 ani, apoi preia conducerea activităţii tumorale în ortopedie în al doilea mare oraş al Franţei, capitala regiunii PACA, la Spitalul Universitar din Marseille. Dragostea faţă de ţara natală reiese din contactul permanent cu România, unde ajută constant pacienţii cu sarcoame osoase şi de părţi moi, principala sa arie de interes. Lupta continuă cu sarcoamele, aşa zisele “cancere osoase”, reconstrucţia osoasă masivă după rezecţiile oncologice, modul de adaptare a organismului uman, provocările legate de reinserţia socială a pacienţilor, îi ocupă majoritatea activităţii profesionale. Tumorile osoase sunt rare şi extrem de agresive. Aprox. 95% dintre pacienții tratați în centre oncologice musculo-scheletare de referință beneficiază de chirurgie de salvare a membrului afectat. Activitatea de cercetare a invitatului nostru, membru invitat al Consorţiului European de luptă împotriva Osteosarcomului, e recunoscută la nivel european prin apartenenţa la societăţi ştiinţifice: Societatea Europeană de Oncologie Musculoscheletală, Societatea Franceză de Chirurgie Ortopedică și Traumatologie, Grupul francez de tumori osoase. Astfel, pacienții din România au acces la oase din banca osoasă de dincolo de graniţele României şi de tratament adecvat, în țară sau în străinătate. Aflată pe harta internațională a ortopediei oncologice, România implementează standarde de calitate în tratamentul tumorilor musculo-scheletale la adulți și copii, pentru salvarea și reconstrucția membrului afectat. Vorbim despre importanţa prevenţiei, aflăm cum apar tumorile oaselor şi cum le tratăm. Calitatea vieţii îmbunătăţită după chirurgie aduce multă bucurie în familie: pacienţii pot dansa, alerga, conduce o maşină sau chiar se pot căţăra.

*Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Invitat: dr. Ruxandra Vidlescu, șef secția Oncologie pediatrică, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Marie Curie”

Spitalul ridicat de Asociația Dăruiește Viață din donaţii şi sponsorizări, centrat pe copil și părinte, stârneşte emoţii, bucurie şi aduce multă speranţă. Camere de joacă în care micuţii pot să interacționeze, să alerge, cinematograf, spații de relaxare pentru părinți, aparatură modernă pentru medici...toate acestea pentru tratarea pacienţilor Acasă, în România.

*Succesul se obţine cu încredere, curaj, perseverenţă şi multă muncă-reportaj cu: dr. Ștefan Jianu, medic primar chirurgie generală, membru Forumul Venos European; dr.Dana Jianu, președinte onoare Societatea Română de Chirurgie Estetică, președinte/co-fondator Societatea Internațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă; acad. Maya Simionescu, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară-Academia Română; general Elisabeta Lipă, dr. în educație fizică și sport, vicepreședinte Comitetul Olimpic și Sportiv Român, secretar de stat Agenția Naţională pentru Sport

Recent, Muzeul Național de Artă din București, a reunit personalități marcante românești, la invitația medicilor Dana și Ștefan Jianu. Pasionați în egală măsură de medicină și frumos, de 30 de ani, soţii Jianu dăruiesc, împreună, frumusețe prin sănătate. Povestea lor arată că suntem liberi să călătorim și să ne perfecționăm oriunde în lume dar să dăm ceva, înapoi, țării care ne-a format. Celor care nu-şi găsesc încă locul Acasă, un reportaj care poate inspira!

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, am revăzut o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, ...

„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

 

#tvri