loader
Foto

Prevenţia salvează vieţi, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

Este mai uşor să previi decât să tratezi, însă este destul de greu să punem în practică acest lucru. „Un doctor pentru dumneavoastră” vă aşteaptă de luni până joi, de la orele 11:40 și 18.30, pe TVR Internaţional.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 6 AUGUST - REDIFUZARE din 18 aprilie 2018

BOLILE REUMATICE

Invitat: prof.dr. CĂTĂLIN CODREANU, medic primar reumatologie, doctor în științe medicale, managerul Centrului de Boli Reumatismale dr. Ion Stoia

Afecțiunile reumatice apar din nefericire și la vârste fragede iar numărul pacienților este în creștere. În această ediție, încercăm să înțelegem ce se întâmplă și, mai ales, cum putem preveni apariția unei suferinţe reumatologice, cât de importante sunt diagnosticele și tratamentele timpurii.

CHIRURGIA PLASTICĂ ȘI ESTETICĂ

Invitat: dr. DANA JIANU, medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale

Dincolo de frumusețe, chirurgia estetică rămâne la bază chirurgie plastică, reconstructivă și reparatorie, care pentru mulți oameni, mai puțin norocoși, este o necesitate. Ne dorim frumusețe însă,  nu cu orice preț! Atunci când apelăm la chirurgia plastică și estetică este foarte importantă siguranța pacientului, discutarea celor mai noi metode pe care le avem la îndemână, cu perioadele de recuperare cele mai scurte precum și prevenirea complicațiilor care pot să apară.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

MARȚI, 7 AUGUST – REDIFUZARE din 17 aprilie 2018

ATENȚIE LA COLESTEROL!

Invitat: prof.dr. DOINA DIMULESCU, medic primar cardiologie și medicină internă, Şef Clinica de Cardiologie, Spitalul Universitar de Urgență Elias

Colesterolul este o substanță vâscoasă care este esențială bunei funcționari a organismului însă, atunci când valorile cresc considerabil, efectele pot fi devastatoare. Una dintre afecțiunile care contribuie semnificativ la apariția sau agravarea  bolilor cardiovasculare, în special a arterosclerozei, cardiopatiei ischemice, infarctului miocardic sau hemoragiei cerebrale este dislipidemia, caracterizată de creșterea colesterolului din sânge, a trigliceridelor sau acționării acestora simultan.

CE ESTE EPILEPSIA?

Invitat: dr. DAN MITREA, medic specialist neurologie, supraspecializare în neuro-oncologie

Epilepsia este o boală care sperie. Crizele epileptice sunt extrem de variate, uneori impresionante, pot surveni oricând, motiv care face din pacientul diagnosticat cu aceasta afecțiune, un individ îngrădit social.

În România, epilepsia afectează aproximativ 250.000 de oameni, femei, bărbați, copii, însă există un procent important de pacienți care rămân nediagnosticați sau poartă un diagnostic greșit de epilepsie. Diagnosticarea corectă presupune mai multe etape, de la interviul clinic până la investigații noninvazive, țintite în descoperirea rețelelor neuronale epileptogene cum este Video-EEG și Mapping EEG. Dintre pacienții corect diagnosticați, aproximativ 40% au epilepsie farmacorezistentă și au nevoie de tratamente eficiente, de cele mai multe ori chirurgicale și de o monitorizare adecvată a bolii.

Moderator: Ana Maria Ghiur

MIERCURI, 8 AUGUST - REDIFUZARE din 23 APRILIE 2018

CANCERUL DE COLON

Invitat: prof.dr. MIRCEA BEURAN, medic primar chirurgie generală, doctor în științe medicale, șeful Clinicii de Chirurgie, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București

Odată cu evoluția civilizației, a tehnologiei și a științei, alimentația omului a suferit modificări substanțiale, unele cu impact negativ asupra sănătății. Adăugăm stresul și viteza cu care ne trăim viață. Toate acestea au ca rezultat apariția cancerului, o afecțiune din ce în ce mai frecventă, care tinde să depășească statistic procentul bolilor cardiovasculare. Cancerul de colon a căpătat proporții îngrijorătoare care impun o mai mare preocupare în ceea ce privește identificarea, diagnosticarea și monitorizarea pacienților cu afecțiuni gastrointestinale.

ATENȚIE LA HEPATITE!

Invitat:  conf. dr. LAURA ILIESCU, medic primar medicină internă și gastroenterologie, Centrul de Medicină Internă, Institutul Clinic Fundeni

Hepatita cu virus C este o problemă de sănătate publică, la nivel global. În primele etape ale bolii, nu avem simptome vizibile sau dureri. Infecțiile hepatice pot fi ținute la distanță printr-o bună educație a igienei corpului, mai ales a mâinilor. Necesitatea prevenției este cu atât mai mare cu cât tulpinile virale au căpătat rezistență și s-au adaptat la noile condiții, provocând boli grave, până la cancere ale ficatului. În aceste cazuri, descoperirea afecţiunii şi aplicarea tratamentului, în timp util, au o importanţă vitală. Vom afla care sunt cele mai moderne tratamente în afecțiunile hepatice.

Moderator dr. Gabriel Pavel

JOI, 9 AUGUST - REDIFUZARE din 19 APRILIE 2018

CANCERUL BRONHOPULMONAR

Invitat: dr. FLORIN CHIRCULESCU, medic primar Chirurgie Toracică, doctor în științe medicale, coordonator Secția Chirurgie Toracică, Spitalul Universitar de Urgență București

Cancerul bronhopulmonar este, în general, asimptomatic. Vorbim despre una dintre cele mai agresive forme de cancer, poate şi pentru faptul că este descoperit, de multe ori, prea târziu.

Unul dintre factorii dăunători plămânilor este fumatul care duce la apariția celor mai multe cazuri de cancer pulmonar. De ce unii fumători se îmbolnăvesc de cancer bronhopulmonar iar alţii nu, este o mare dilemă. De ce oameni care nu au fumat nicio ţigară fac această cumplită boală? Care sunt cauzele şi factorii de risc? Se poate trata eficient cancerul pulmonar? Căutăm răspunsuri în această ediție.

PREVENȚIA SALVEAZĂ VIEȚI

Invitat: conf.dr. SIMIN-AYSEL FLORESCU, medic primar boli infecțioase, şef de lucrări UMF „Carol Davila”, director medical Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “Victor Babeş”

Este mai uşor să previi decât să tratezi, însă este destul de greu să punem în practică acest lucru. Ce este profilaxia? Cum putem să ne păstrăm sănătatea? Vă propunem o ediție în care prevenția are prioritate și pledăm pentru educația sanitară atât pentru părinți cât și pentru copii.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

12:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

Producător Rafael Udriste

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

Duminica, 5 mai, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA (reluare – vineri, de la ora 10.00) şi sâmbătă, 4 mai, de la ora 13:00, la TVR Internaţional

 

#tvri