loader
Foto

Galerie foto

Povești cu români în China, la TVR Internațional

De luni, 24 noiembrie, până sâmbătă, 29 noiembrie, la TVR Internațional vă prezentăm șase români care s-au făcut remarcați în China. Destinele lor se combină ca nuanțele pe o frescă pentru a spune o poveste despre diversitate culturală și integrare.

 

Miniseria intitulată „Povești cu români în China” este produsă de Radio China International cu participarea jurnalistei TVR Estela Dincă.

Poveștile cu români din China pot fi urmărite, de luni până sâmbătă, la TVR Internațional, de-a lungul zilei, la 12.18, 17.48 și 23.48. Ulterior difuzării la televizor fiecare episod va fi disponibil online și pe TVR+.

Luni, 24 noiembrie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

(w882) Mugur Petr

Mugur Ciobâncan, 40 de ani, este cântăreţ român de muzică pop la Beijing.  El a fost câştigătorul medaliei de aur la concursul „Cântece de pe aceste meleaguri-cântece chinezeşti interpretate de străini” din 2001, organizat de postul de televiziune BTV (Beijing TV).  Este un artist cu o carieră muzicală de invidiat. Fiind activ şi dornic să promoveze schimburile  culturale dintre China şi România, el a câştigat, în 2011, premiul „Român de succes”, decernat de guvernul României pentru eforturile depuse de-a lungul anilor în promovarea prieteniei chino-române.

Marți, 25 noiembrie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

(w882) Călin Cip

Călin Ciprian Andrei, 33 de ani, este doctorand la Universitatea din Hangzhou, specializarea sa fiind caligrafia chineză. A venit în China pentru prima oară acum opt ani pentru studierea gravurii tradiţionale în lemn, dar şi-a schimbat domeniul de studiu descoperind farmecul caligrafiei chineze.

Miercuri, 26 noiembrie

Ediția este disponibilă online pe TVR+

(w882) Oana Alexa

Oana Alexandru, 37 de ani, este actriţă la Beijing. Povestea ei pe scurt: o româncă măritată cu un chinez şi o mare iubitoare a artei tradiţionale chinezesti, mai ales xiangsheng, un fel de talk show comic reprezentat de două persoane. Se înţelege bine cu profesorul ei de xiangsheng, un artist faimos din China şi activează atât pe scene mari, cât şi pe cele mici din cartiere.

Joi, 27 noiembrie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

(w882) Raluca The

Raluca Theron, 33 de ani, mama a doi copii, locuieşte la Suzhou. Ea este cunoscută în oraşul în care trăieşte deoarece participă la aproape toate activităţile de caritate sau sociale: de la îngrijirea câinilor vagabonzi de la adăpostul temporar, la strângerea ziarelor și deșeurilor din cartier ori îngrijirea celor în vârstă de la azilul de bătrâni sau serviciul voluntar de ameliorare a traficului.

Vineri, 28 noiembrie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

(w882) Iraida Flo

Iraida Florea, 40 de ani, este designer vestimentar la Shanghai. În urmă cu zece ani, a venit pentru prima oară la Shanghai şi s-a îndrăgostit de această metropolă. În prezent, ca director de creație al propriei companii, ea nu mai poate trăi fără Shanghai, fiind integrată în mod complet în lumea modei de aici.

Sâmbătă, 29 noiembrie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

(w882) Lucian Goi

Lucian Goian, 31 de ani, este un fotbalist român care evoluează la clubul Beijing Baxy. E de 3-4 ani în China şi acum e cu familia la Beijing, o familie fericită: o soţie frumoasă şi un băieţel drăguţ. E un sportiv dedicat şi perfecţionist. Echipa Baxy se află deocamdată pe locul patru în Divizia B din China, unul dintre golurile echipei fiind inscris de Goian.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri