loader
Foto

Galerie foto

Oportunităţi de investiţii în Economia Circulară

Marți, 21 martie, de la ora 21.00, la TVR Internațional revedem o ediție "Investiți în România!" despre economia circulară.

 

Cristina Leorenț
Investiţi în România!

Program de redifuzare:

TVR Internaţional
21.03.2023, ora 21:00;
22.03.2023, orele 04:00, 12:00
25.03.2023, ora 06:00

TVR Moldova
21.03.2023, ora 23:00

În ciuda progreselor realizate în ultimul deceniu, creșterea economică a României nu este decuplată de generarea de deșeuri. În plus, gestionarea lor în ţara noastră a rămas semnificativ în urmă, deoarece depozitarea ilegală a deșeurilor are încă forme dominante.

Conform statisticilor emise de Cadrul de Monitorizare a Economiei Circulare, România se numără printre țările din Uniunea Europeană cu cele mai slabe performanțe în ceea ce privește productivitatea resurselor, generarea de deșeuri ca pondere din Produsul Intern Brut, tratarea lor și utilizarea materialelor reciclate. Partea bună a acestor aspecte este posibilitatea de a crea business în acest sector, subiect despre care vom discuta în emisiunea "Investiţi  în România!".

(w882)

Îmbunătățirea Economiei Circulare are cel mai mare potențial în agricultură și silvicultură, industria auto, construcții, bunuri de consum, cum ar fi produsele alimentare și băuturile, ambalajele, textilele și echipamentele electrice și electronice, conform Strategiei naţionale privind Economia Circulară adoptată de Guvernul României în urmă cu două săptămâni.

Invitaţi:

  • LASZLO BORBELY – consilier de stat, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României

(w882)

  • CONSTANTIN TOMA – primarul municipiului Buzău

(w882)

***

Echipa emisiunii:

Graphic designer
Laurențiu NĂSTASE

Documentarist & poster maker
Giorgiana ŞUŞURINCĂ

Jurnalişti tv:
Anamaria GHIUR
Roxana SEGNEANU
Răzvan ONESA

Producător tv
Raluca AMZĂR

Realizator & moderator
Cristina LEORENŢ

* Împreună construim pentru generațiile următoare!

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

9:30 Pescar hoinar

*Tehnici de pescuit-de la spinning la staţionar...

Vă invităm, din nou, alături de noi într-o expediţie marca „Pescar hoinar”... de această dată, cuvântul cheie al călătoriei este diversitatea... a apelor-de la cea de câmpie la cea colinară... a speciilor-de la răpitori la peştii paşnici... a tehnicilor de pescuit folosite. Iazul destinat amatorilor din Complexul Tâncăbeşti şi Amenajarea Green Lake Paradise din judeţul Prahova au fost destinaţiile noastre. Am reuşit capturi frumoase de răpitori din specii diferite-şalău, ştiucă, somn, dar ne-am adresat şi începătorilor cu noţiunile elementare ale pescuitului la spinning. În căutarea peştilor paşnici, am folosit clasica tehnică a feeder-ului, dar şi pescuitul de fineţe, utilizând rubeziana. Driluri dinamice, peşti activi, cadru natural autentic... pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat.

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator Ligia Baboş

(redifuzare)

9:55 Memoria zilei

Producător Laurenţiu Năstase

 

Luni, 27 martie, de la ora 21.00 , la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Avocatul dumneavoastră".

Concert-eveniment în deschiderea grilei de primăvară TVRi

Pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chişinău se vor întâlni mari artişti de pe ambele maluri ale Prutului. Concertul „Limba Română e ...

Un doctor pentru dumneavoastră: Un nou sezon cu informații utile pentru sănătate!

Luni, 27 martie, începe un nou sezon al emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” la TVR Internațional. De peste 15 ani, medici români ...