loader
Foto

O săptămână de sărbătoare, cu programe speciale la TVR Internaţional

Din a doua zi de Paşte şi până la finalul săptămânii, echipa TVR a pregătit ediţii de sărbătoare care unesc românii de pretutindeni la bucuria Învierii şi a renaşterii spirituale.

 

Investiţi în România!
A doua Românie
Avocatul dumneavoastră
Articolul VII

Astfel, luni, începem a doua zi de Paşte încă de la ora 7.00, alături de românii din Republica Moldova, urmărind ediţia specială a programului MATINALII.

Tot luni, Fuego ne aşteaptă de la ora 12.00 cu o ediţie de Paşte, a emisiunii sale „Drag de România mea!, Grigore Leşe ne aduce un concert aniversar de la ora 14.30, iar de la 17.30 am programat un spectacol extraordinar susţinut de Vali Boghean, „Reîntoarcerea”.

(w882)

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 21.30, echipa TVR Internaţional a realizat  pentru această perioadă, ediţii de colecţie ale producţiilor sale cele mai importante.

Astfel, luni, la Avocatul dumneavoastră, invitaţii Angelei Avram ne îndeamnă să uităm de clişee şi să promovăm România prin cultură, marţi, în emisiunea Investiţi în România!, Sorin Burtea vorbeşte despre păstrarea valorilor, cu nume mari de pe scena muzicală: Dida Drăgan, Arlinda Morava, Gabriel Dorobanţu. Miercuri, în prima zi a lunii mai, Mihaela Crăciun prefaţează la Articolul VII, vizita istorică a Papei Francisc în România şi evenimentele Anului omagial al satului românesc, iar joi, în studioul emisiunii Corespondent TVRi, Corina Dobre are invitaţi români remarcabili din America, Australia, Germania, care fac perfomanţă în ţara lor natală: Andrei Şerban, regizor de teatru şi de operă, Daniel Ioniţă, poet, traducător, scriitor şi promotor cultural, lector la Universitatea Tehnologică din Sidney, pianista Mădălina Paşol şi saxofonistul Flavius Teodosiu.

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră a pregătit pentru 1 şi 2 mai, de la 18.30, două ediţii de colecţie, care aduc în viaţa dvs., exemple de excelenţă din medicina românească. Ediţia de miercuri, 1 mai, moderată de Ana Maria Ghiur, stă sub semnul iubirii, dăruirii şi muzicii datorită prof. dr. Mircea Penescu, şeful Clinicii de Nefrologie din Spitalul de Nefrologie "prof. dr. C. Davila", preşedintele Fundaţiei Medicină şi Muzică. Prin telefon, din Italia, se alătură prof. dr. Stephan Poen, medic foniatru, doctor în medicină şi muzicologie.

(w882)

Ediţia de joi, 2 mai, moderată de Măriuca Mihăilescu, îl are ca invitat pe acad. Ioanel Sinescu, rectorul Univerităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, şeful Centrului de Urologie, Nefrologie şi Transplant Renal, Institutul Clinic Fundeni. Dr. Călin Ciofu, medic primar chirurgie urologică,  Spitalul Tenon din Paris şi prof. dr. Mihai Florin Rădulescu, medic primar urologie, care în prezent profesează în Germania şi în Franţa, transmit mesaje de suflet în aceste zile de sărbătoare.

(w882)

Şi pentru că nicio sărbătoare nu este completă fără muzică bună şi artişti valoroşi, din programul TVRi de sărbătoare nu lipseşte evenimentul anului: Eurovision, cel mai mare concurs muzical al planetei – la care în acest an România este reprezentată de Ester Peony. Aşa că vineri, de la ora 21.30, Carmen Târnoveanu este gazda unei noi ediţii a Galei de susţinere a ţării noastre la Eurovision: Destinaţia Tel Aviv. Duminică, de la ora 19.00 ne reamintim cele mai importante momente de la semifinalele şi finala Selecţiei Naţionale Eurovision din acest an într-un Making of Eurovision realizat de colegii de la TVR MOLDOVA.

(w882) Carmen Tar

La TVR Internaţional, muzica este pentru toate preferinţele, astfel încât pe 30 aprilie şi 1 mai, de la ora 12.00, ne bucurăm de muzică de petrecere în programul La zi de sărbătoare, iar sâmbătă, de la ora 21.00 urmărim spectacolul folcloric La fraţi nu se pun hotare susţinut de Ion Paladi şi Orchestra „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

Duminică, de la ora 21.00, Fuego vă oferă concertul eveniment Iubirea înfloreşte primăvara, susţinut la Chișinău, în luna martie, pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac”, un regal muzical alături de invitaţi de seamă: orchestra Fraților Advahov şi Angry Band, peste 50 de instrumentiști pe scenă, și invitați speciali precum surorile Osoianu, Olga Ciolacu, Adriana Ochişanu, Ian Raiburg, Igor Cuciuc şi desigur, maestrul Eugen Doga, cel mai mare compozitor român contemporan al planetei.

(w882) Lumanari d

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

Piciorul diabetic, complicaţie gravă a diabetului

Piciorul diabetic, complicaţie gravă a diabetului

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru pentru dumneavoastră" este difuzată în direct la TVR Internațional, luni, 15 aprilie, de la ora 19:00.

 

#tvri