loader
Foto

Doctor pentru România: sub semnul iubirii și al dăruirii

La TVR Internațional, miercuri și joi, 1-2 mai, de la ora 18.30, facem cunoștință cu medici români renumiți care, în ciuda succesului obținut, au ales să-și practice profesia în România.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

MIERCURI, 1 MAI

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA - EXCELENȚĂ ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ, premieră înregistrată

Invitat: prof. dr. MIRCEA PENESCU, Șef Clinica Nefrologie, Spitalul de Nefrologie "prof. dr. C. Davila", preşedinte Fundaţia Medicina și Muzica

Născut la Pitești, pașii îl poartă spre o carieră de succes. Profesorul Penescu este medic, profesor, om de cultură și familist, o valoare contemporană autentică care a ales România deși putea profesa oriunde în lume. A fost pur și simplu o alegere și nu a conceput să-și trăiască viața departe de țara natală. Să-l fi ajutat  pasiunea pentru muzică? Studiază pianul de la vârsta de 7 ani și vioara de la vârsta de 8 ani.

(w882)

E convins că muzica şi medicina au aceeaşi temelie – armonia. În prezent, este prim concert maestru în Orchestra Medicilor, pe care o consideră o a doua familie. Credinţa, dragostea de ţară, de părinți, de familie sunt trăiri discrete, se simt, se trăiesc și profesorul Penescu vorbește, cu emoție, despre ele.

(w882)

***

Prin telefon, din ITALIA: prof. dr. STEPHAN POEN, medic foniatru, doctor în medicină și muzicologie

Medicul Stephan Poen este fostul student al prof. Penescu, pe care l-a cunoscut înainte de a-i deveni dascăl. După ce a plecat din România,  imediat după terminarea facultății, s-a stabilit la Roma. Se îngrijește cu mare atenție de pacienți. Are grijă de vocile marilor artiști, în primul rând de operă. A urcat pe marile scene ale lumii și se gândește mereu la soția sa, regretata mezzosoprană, Elena Cernei.

O ediție eveniment, sub semnul iubirii, dăruirii și muzicii!

Moderator: ANA MARIA GHIUR

***

JOI, 2 MAI

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA - EXCELENȚĂ ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ, premieră înregistrată

Invitat: acad. IOANEL SINESCU, Rectorul UMF „Carol Davila”, șef Centrul de Urologie, Nefrologie și Transplant Renal,  IC Fundeni, președintele Asociației Române de Transplant Renal

(w882)

Născut la Iași, destinul l-a purtat spre București, capitala României. Academicianul Sinescu a fost martor, în 13 februarie 1980, la scrierea unei pagini a istoriei medicale din România, la Spitalul Fundeni. Alături de mentorul său, profesorul Eugeniu Proca, a participat la primul transplant renal reușit în România, de la donator în viață - mama receptorului.

(w882)

În 21 iunie 1997, este autorul primului transplant de rinichi recoltat de la donator în moarte cerebrală. A ales România pentru că iubește oamenii și vrea să fie tot timpul printre românii lui.

***
Prin telefon, din Franța: dr. CĂLIN CIOFU, medic primar chirurgie urologică, Secţia Chirurgie – Urologie,  Spitalul Tenon, Paris


Dr. Ciofu lucrează într-un mare centru universitar din Paris. A plecat în Franţa în septembrie 1990, dar legătura cu ţara a fost continuă pentru că: "Rădăcinile mele sunt în România. Părinţii mei, unii sunt înmormântaţi acolo, alţii trăiesc. Am rude care s-au răspândit peste tot în lume. Dar rădăcinile tot acolo sunt… iar România este prima iubire".


Prin telefon, din Germania: prof. dr. MIHAI FLORIN RĂDULESCU, medic primar urologie, Serviciul de Radioterapie, specializat în Brahiterapia Prostatei
Plecat din România de 32 de ani, în prezent profesează în Germania și în Franța. Este încântat de coloborarea intensă cu acad. Sinescu: au operat împreună și au implementat tehnici noi, în România. Simte românește și unul dintre fiii lui este medic urolog în București, cu convingerea că: „dacă toată lumea ar pleca, cine i-ar mai îngriji pe români?”

O ediție eveniment, sub semnul iubirii, dăruirii și credinței!

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri