loader
Foto

Invitați speciali și proiecte de succes, la "Corespondent TVRi"

În Săptămâna Luminată, joi, 23 aprilie, de la ora 22.00, v-am invitat să revedeți o ediție de succes a emisiunii "Corespondent TVRi", în care invitații Corinei Dobre au vorbit despre pasiunile și împlinirile lor profesionale, mereu cu gândul acasă.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Oameni extraordinari, profesioniști apreciați și admirați în lumea largă au ales să păstreze o legătură profundă cu țara lor de origine, rămânând, oriunde s-ar afla, adevărați ambasadori ai culturii române.

Provine dintr-o veche familie de intelectuali români, a fost mereu un spirit liber și inovator, a devenit un profesionist universal, aplaudat în zeci de țări și și-a găsit locul între două lumi și două pasiuni: România și America, teatrul și opera. Regizorul Andrei Șerban vorbește despre proiectele sale din România și din America, despre performanță și despre legătura cu locurile natale.

(w882) Andrei Ser

“Scrisul este viața mea” - este crezul unui intelectual român din Australia, țara lui de adopție, în care promovează de zeci de ani cultura și, mai ales, poezia românească. Daniel Ioniță este Președinte al Academiei Româno-Australiene, profesor la Facultatea de Comerț a Universității Tehnologice din Sydney, dar și scriitor, traducător și promotor cultural.

(w882) Daniel Ion

După ce a concertat ca solistă sau în formații camerale împreună cu soliști și artiști de renume mondial, iar activitatea sa artistică a fost recunoscută prin numeroase premii internaționale, după mai bine de 17 ani petrecuți departe de țara ei natală, s-a întors acasă, pentru că aici se simte cel mai bine. De câțiva ani, pianista Mădălina Pasol se implică serios în activitatea muzicală din România, inclusiv în domeniul educației.

(w882) Madalina p

A cunoscut succesul pe numeroase scene ale lumii. A colaborat cu nume mari ale industriei muzicale internaționale, a fost și este îndrăgit de publicul din Germania, acolo unde trăiește de peste 30 de ani, dar revine des în România, pentru că, spune el, acolo unde ai rădăcinile, și prietenii și limba maternă, nu poți să nu te simți bine. După ce anul trecut a susținut un recital extraordinar la Festivalul Cerbul de Aur, saxofonistul Flavius Teodosiu vine la TVR Internațional.

(w882) Flavius Te

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Joi, 23 aprilie, ora 22.00, ați putut urmări emisiunea și online, pe TVR+.

11:00 Antidot la uitare

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri