loader
Foto

Nicolas Simion, miercuri la “Lumea şi noi”

Miercuri, 6 ianuarie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional v-ați reîntâlnit cu unul dintre cei mai profilici jazzmeni contemporani.

 

Lumea şi noi

Ediţia este redifuzare şi este disponibilă online pe TVR+.

S-a născut într-un sat din Ţara Bârsei. Pasiunea pentru muzică l-a luat în stăpânire de mic. Firesc, a urmat Liceul de profil din Braşov şi Conservatorul din Bucureşti.

A fost atras de arta improvizaţiei. De la pian şi clarinet, a trecut la saxofon. A înfiinţat Opus 4, grup care s-a bucurat de mare succes în România anilor 1980.

În 1989 a plecat la Viena.  Aici începe să cânte cu „monştrii sacri” ai genului. Primul lui CD, intitulat „Black Sea”, apare în 1992. Acum, Nicolas Simion locuieşte la Koln, dar concertează în toată lumea, pentru că şi-a câştigat un loc în elita mondială a jazz-ului.

(w882) Nicolas Si

În cariera sa a lansat peste 20 de discuri, a recâştigat pentru scenele româneşti muzicieni iluştri precum Jancy Korossy ori Sabin Pautza şi a adus în ţară jazzmeni străini notorii.

Cu grupurile sale, în colaborare cu Filarmonici româneşti, a pus în scenă lucrări valoroase redescoperite după decenii (Richard Oschanitzky) sau noi („Classic meets Jazz”), cu participare mutinaţională.

(w882) Nicolas Si

Sandrino Gavriloaia v-a prezentat un român din diaspora pentru care promovarea muzicii româneşti în lume a devenit un modus vivendi.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci si Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri