loader
Foto

Muzică românească în centrul Londrei, luni la “Lumea și noi”

Luni, 5 ianuarie, de la ora 20.30, la TVR Internațional am poposit în inima Londrei, într-o piață legendară, unde s-a cântat românește.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Londra, Trafalgar Square, Saint Martin-in-the-Fields. Un oraş legendar care are în centrul lui o piaţă celebră, iar în colţul ei de nord-est o biserică faimoasă pentru lunga şi puternica tradiţie spirituală şi muzicală.

Aici au putut fi ascultaţi muzicieni români şi muzică românească, în cadrul unui proiect artistic de cursă lungă, realizat de Institutul Cultural Român şi Ambasada României din Capitala Marii Britanii.

Pe 30 noiembrie, de Ziua Românilor de Pretutindeni, comunitatea românească din Londra şi-a dat întâlnire în cadrul unui târg de servicii şi produse handmade! Bineînţeles că nu au lipsit mâncarea tradiţional românească,vinul fiert şi muzica populară.

Cel mai important moment a fost al copiilor de la şcoala românească, care au susţinut un mini recital. În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a avut loc şi un concert susţinut de unul dintre cei mai prizați interpreți ai competiţiei internaţionale de pian de la Glasgow din 2014, tânărul Daniel Ciobanu.

Acesta a susţinut, în data de 2 decembrie 2014, ultimul concert din seria de succes pe care ICR Londra o desfăşoară la St. Martin-in-the-Fields în Trafalgar Square. Recitalul său a inclus compozițiile "Carillon nocturne" de George Enescu şi "Jeux d’enfants" de Constantin Silvestri, dar şi lucrări de Domenico Scarlatti, Serghei Rahmaninov şi Frédéric Chopin.

ICR Londra va îşi va relua seria de concerte de la SMITF în luna aprilie.

Detalii de la Roxana Gheorghe!

foto: Wikipedia

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie 2014! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri