loader
Foto

Mircea Snegur, la “Punctul pe AZi”

Marţi, 5 aprilie, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA şi miercuri, 6 aprilie, de la ora 9.00, la TVR Internaţional aţi putut urmări o nouă ediţie “Punctul pe AZi” de la Chişinău.

 

Punctul pe AZi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Invitatul ediţiei este Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova, între 1990-1996. La 1 decembrie 1996 a pierdut alegerile în fața lui Petru Lucinschi.

Fost activist al Partidului Comunist, Mircea Snegur a susținut proclamarea independenței Republicii Moldova și a acționat pentru recunoașterea noului stat de către Occident. La 27 august 1991, Parlamentul adoptă Declarația de Independentă prin care Republica Moldova este proclamată „stat suveran, independent și democratic, liber să-și hotărască prezentul și viitorul, fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile și năzuințele sfinte ale poporului în spațiul istoric și etnic al devenirii sale naționale”.

Marţi seara, temele de discuţie la  “Punctul pe AZi” sunt situația social-politică, problema transnistreană, dar și recenta fraudă bancară.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:35 Tradiţii

*Ediţie specială de Paşti

Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

2:35 Ecce Via

*Aceasta este calea

Ierusalimul este deopotrivă sacru şi profan. Oamenii îşi croiesc cotiadinul precum semenii lor din oricare alt oraş al lumii. Doar că suma activităţilor curente este în mare măsură ordonată în funcţie de o dominantă perenă care se interferează cu cetatea sfântă şi anume pelerinajul. În cele de pe urmă zile dinaintea restignirii, Iisus a venit adeseori în Ierusalim​.

Producător Elena Dinu

(redifuzare)

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri