loader
Foto

Galerie foto

"Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean - pe 7 august la TVR MOLDOVA

Duminică, 7 august, de la ora 23:00, la TVR MOLDOVA puteţi urmări filmul românesc "Marţi, după Crăciun", în regia lui Radu Muntean.

 

Scenariul filmului realizat în 2010 este semnat de Răzvan Rădulescu, Alexandru Baciu şi regizorul Radu Muntean.

În distribuţie îi puteţi vedea pe Mimi Brănescu, Maria Popistaşu, Mirela Oprişor, Dragoş Bucur, Victor Rebengiuc, Carmen Lopăzan, Silvia Năstase.

(w882) Marţi, du

Filmul urmăreşte, de-a lungul câtorva zile doar, în preajma Crăciunului, criza unui cuplu cu o viaţă aparent perfectă, atunci când bărbatul se îndrăgosteşte de o femeie mai tânără. Paul este căsătorit cu Adriana de zece ani şi este tatăl unei fetițe de opt ani, Mara. De câteva luni, Paul are o relație extraconjugală cu Raluca, o dentistă de 27 de ani.

Schimbarea din viaţa sentimentală a lui Paul îl afectează nu numai pe el, ci şi pe toţi cei din jur.

(w882) Marţi, du

Distincţii primite de filmul lui Radu Muntean:

* 2010-Sarajevo-Premiul "Heart of Sarajevo" - Mirela Oprişor * 2010-Gijon-Marele Premiu "Asturias" şi Premiile pentru interpretare masculină-Mimi Brănescu-şi feminină-Maria Popistaşu şi Mirela Oprişor * 2010-Mar del Plata-Premiul pentru interpretare feminină-Maria Popistaşu şi Mirela Oprişor * 2010-Leeds International Film Festival-Premiul Golden Owl * 2010-Selecţionat la Cannes în secţiunea Un certain regard * 2011-Gopo-Premiul pentru interpretare feminină-Mirela Oprişor.

Regizorul şi scenaristul Radu Muntean a absolvit Academia de Teatru şi Film din București, secția Regie Film. A debutat cu filme documentare, realizate în perioada studenției, de exemplu „Şi ei sunt ai noștri” (1992), pentru care a obținut premiul I la Festivalul Național de Film de la Costinești. În 1994 a semnat documentarul „Lindenfeld” si a câştigat premiul al doilea la Festivalul de Film de la Sibiu, premiul special al juriului şi premiul special al Fundației Soros la Festivalul de Film Dakino, premiul UCIN, film cu care a fost selectat în 18 festivaluri internaționale.

A debutat în filmul artistic cu scurtmetrajul „Ea”, pentru care obținea premiul special la Festivalul de Film Up and Coming de la Hanovra, Germania. Următorul film, „Tragica poveste de dragoste a celor doi” (1996), câștiga premiul I la Festivalul de Film de la Costinești şi premiul special la Festivalul de Film de la Hanovra. Cu documentarul „Viaţa e în altă parte” (1996), Radu Muntean a obținut Premiul Special la Festivalul Video Art de la Locarno, Elveția.

În anul 2002 regiza si scria scenariul primului său lungmetraj, „Furia”, răsplătit cu premiul UCIN pentru cel mai bun debut. Filmul a participat la festivaluri internaționale la Montpellier (Franţa), Mannheim (Germania), Salonic (Grecia), Sofia (Bulgaria), Palic (Serbia). A urmat în anul 2006 „Hârtia va fi albastră”, cu premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul International Eurasia din Antalya, mențiune specială a juriului la Sarajevo, premiul special al juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur, Belgia - notează Cinemagia.ro.

„Boogie”, film realizat în anul 2008, participa la Festivalul de la Cannes, selecţionat în secţiunea Quinzaine des réalisateurs.

„Un etaj mai jos” a câștigat cel mai important premiu la Filmfest Hamburg. Premiul Producătorilor din Hamburg pentru Coproducții Europene a fost acordat în cadrul secțiunii Freihafen/Free Port dedicate filmelor în care au fost implicate și companii germane.

13:00 Global

*Biodiversitate, recensamantul pasarilor de apa, monitorizarea pelicanului cret, a berzelor si programe de constientizare a naturii.

Invitaţi: Andreea Oprea, responsabil de comunicare la Societatea Ornitologica Romana şi Lena Dermengiu, interpret de limba semnelor romane

Producător Mădălina Rădulescu Vochin

(redifuzare)

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Film românesc la TVRi:

Film românesc la TVRi: "Înghiţitorul de săbii"

publicat: miercuri, 15 mai 2024

Dramă, inspirată din nuvelele "Moartea înghiţitorului de săbii", "Revoltă în port" de Alexandru Sahia şi din schiţa "Vine doamna şi domnul ...

Abordarea modernă a sarcinii

Abordarea modernă a sarcinii

publicat: luni, 13 mai 2024

În ediția de luni, 13 mai, a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră” am aflat despre pregătirea sarcinii, etapele-cheie în monitorizarea ...

O nouă ediție "Avocatul dumneavoastră" s-a difuzat luni, 13 mai, de la ora 21:00, la TVR Internațional.

 

#tvri