loader
Foto

Marina Krilovici, joi la “Lumea şi noi”

Joi, 13 august, de la ora 20.30, la TVR Internaţional ați putut s-o revedeți pe marea soprana Marina Krilovici care de aproape trei decenii locuieşte la Atena. Ediţia a fost difuzată în premieră în data de 10 februarie.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

A plecat din România în anii tinereţii. Câştigase numeroase premii şi devenise cunoscută pe plan internaţional. Laurii şi notorietatea au ajutat-o mult. Dar hotărâtoare în decizia de a pleca „de acasă” au fost insistenţele părinţilor. Nu regretă pasul făcut.

Născută la Bucureşti, Marina Krilovici şi-a însuşit arta cântului de la profesoara Lidia Vrăbiescu-Vaţianu.

Încă din timpul studenţiei la Academia de Muzică Ciprian Porumbescu a câştigat Premiul I şi Medalia de aur la numeroase concursuri internaţionale: George Enescu, s'Hertogenbosch, Bruxelles şi Montreal. Fiind dotată cu un timbru special, muzicalitate şi talent extraordinar, a devenit solistă a Operei din Bucureşti, pe scena căreia a strălucit în numeroase roluri (debut în 1966 la Opera Naţională Bucureşti cu rolul Donna Anna din Don Giovanni). Bursa oferită în Italia îi dă posibilitatea de a-şi perfecţiona repertoriul cu Maria Caniglia şi Luigi Ricci.

(w882) Marina Kri

Între 1968 şi 1976 a fost membră a Operei de Stat din Hamburg. În 1971 a emigrat în Germania, iar în 1973 a primit cetăţenia germană. A fost căsătorită cu baritonul grec Kostas Paskalis, cu care a interpretat spectacole de neuitat ca Tosca, Cavalleria rusticana, Simon Boccanegra, Macbeth etc. Au împreună doi copii: un fiu, Constantin şi o fiică, Alexandra.

În 1968 şi 1969 Marina Krilovici a putut fi admirată în Tosca la Opera House în Toronto. În anii 1970 - 1978 a cântat la Staatsoper în Viena în roluri ca Santuzza, Tosca şi Elisabetta în Don Carlo de Verdi. În 1972 a interpretat Santuzza la Deutsche Oper Berlin. A mai avut angajamente la La Fenice în Veneţia (Tosca, 1971); la Covent Garden Opera în Londra (Aida, 1971); la Teatro San Carlos din Lisabona (1975, Manon Lescaut şi în 1978, Tosca); la Opera du Rhin, Strasbourg (1976, Tatiana în Eugene Onegin); la Opera de Monte Carlo (1979, Elisabetta); la Théâtre de la Monnaie din Bruxelles (1979, Amelia în Il Duca d'Alba de Donizetti); precum şi la Scottish Opera în Glasgow (1980, Tosca). Mai multe spectacole la Opéra Royal de Wallonie în Liège (1985-1986, Tosca). Între 1982 şi 1985 a mai cântat la Amsterdam, Copenhaga, Mexico City precum şi Atena (Leonora din La forza del destino de Verdi).

(w882) Marina Kri

A avut multe succese şi în SUA: a debutat la San Francisco Opera în 1972 în Aida. Între 1972 şi 1974 a cântat rolul Mimi din La Bohème precum şi Cio-Cio-San din Madama Butterfly la Lyric Opera din Chicago. În America a mai apărut în Tosca la Opera House în New Orleans în 1975 şi în rolul Elisabetta din Don Carlo, la Miami Opera în 1979. Între 1973 şi 1974 şi între 1975 şi 1977 a fost angajată la Metropolitan Opera (MET) în New York cu rolurile Cio-Cio-San, Giorgetta în Il Tabarro de Puccini şi Leonora din Il Trovatore (Trubadurul).

Foto: TVR, emisiunea "Garantat 100%"

Soprana Marina Krilovici vă este prezentată de Melania Trifu.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitată acad. Maya Simionescu

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri