loader
Foto

„MĂRȚIȘOR…” cu drag de București

În seara zilei de 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, Sala Mare a Teatrului Național din București a fost gazda artiștilor din Republica Moldova, care au prezentat publicului bucureștean spectacolul „Cu drag, de Mărțișor”.

 

Spectacolul este disponibil online pe TVR+.

Beneficiind de sprijinul Cancelariei Prim-ministrului României, prin Înaltul Reprezentant pentru Republica Moldova, în parteneriat cu TVR Internațional, Institutul Cultural Român, Ministerul Tineretului și Sportului și Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale”, loc încărcat de istorie și cultură, manifestarea a fost concepută a fi un omagiu, dar și un semn de apreciere pentru artiștii de peste Prut.

  • Spectacolul a putut fi urmărit pe TVR MOLDOVA, sâmbătă 26 martie, de la ora 21.00 şi pe TVR Internaţional duminică, 3 aprilie, de la ora 17.30.

Evenimentul a reușit să fie o avanpremieră de excepție a proiectului de extindere, la București, a Festivalului Internațional de Muzică - „Mărțișor”, ajuns, la Chișinău, la cea de-a 50-a ediție, precum și a Festivalului Internațional „George Enescu”, în capitala Republicii Moldova.

(w882) Cu drag, d

Spectacolul „Cu drag, de Mărțișor”, care a avut un mare succes la public, a cuprins şi evoluția Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, grup cu 70 de ani de activitate artistică, laureat al multor festivaluri de gen de pe întreg mapamondul, al cărui director general și coregraf șef este Vladimir Curbet, artist al Poporului, laureat al premiului de stat. În cadrul spectacolului a susţinut un recital tânăra soprană Ana Cebotari şi grupul „Alex Calancea and Band”, avându-i ca soliști pe Cristina Pintilie și Andrei Glavan şi formaţia „Brio Sonores”.

(w882) Cu drag, d

În debutul serii, Iuliana Gorea Costin, inițiatoarea proiectului, a menționat: „Spectacolul s-a născut din dragoste și dor, din dorința firească a artiștilor de la Chișinău de a împărtăși spectatorului  din România crâmpeie din sărbătoarea „Mărtișorului”, ce se desfășoară anual în Republica Moldova și ne îndeamnă în fiecare primăvara, prin forme artistice de excepție, să trăim și să retrăim cele mai profunde și sacre sentimente umane. A fost destul de complicat, la propriu, de ridicat cortina ce ne desparte, dar odată ridicată, suntem convinși că este pentru totdeauna".

(w882) Brio Sonor

În finalul spectacolului, artiștii de peste Prut au adus mulţumiri speciale directorului TVR Internațional, Cristina Leorenț, președintelui ICR, Radu Boroianu,  managerului Teatrului Național „Ion Luca Caragiale”, Ion Caramitru, și ambasadorului Iuliana Gorea Costin, pentru contribuția lor la conturarea proiectului: Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” la București și Festivalului Internațional „George Enescu” la Chișinău.

(w882) Cu drag, d

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri