loader
Foto

Galerie foto

Lumea e o scenă... Cosmin Chivu, marți la “Lumea și noi”

Marți, 13 mai, de la ora 20.30, la TVR Internațional l-ați cunoscut pe Cosmin Chivu, profesor universitar la Pace University din New York.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Profesor de artă dramatică, regizor, actor şi scenarist, Cosmin Chivu se împarte între cursurile pe care le predă la universitate şi activitatea de regizor al unor piese lansate în Statele Unite, Anglia, Austria, Germania, Grecia şi România.

Ion-Cosmin Chivu a urmat cursurile Şcolii de Artă Dramatică "Actors Studio " din New York.  În 2006 a fost cooptat ca profesor adjunct la  Pace University, unde mai apoi a devenit profesor universitar.

A creat o metodă inovatoare proprie de predare a artei dramatice bazându-se pe tot ceea ce a învăţat de la profesorii săi din România şi de la cei din metropola americană.

Mai târziu, a fost numit Director al Dyson College pentru campusul din New York City. A realizat regia pentru mai mult de 50 de producţii de teatru.

Marți, 13 mai, i-ați descoperit povestea la TVR Internațional, de la ora 20.30!

***

Emisiunea poate fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

1:10 Ediţie limitată

Prezintă Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

2:00 Miturile comunismului

*Frontieriştii

Un fenomen încă tabu pe agenda publică: fenomenul frontierist, adică fuga din ţară, prin trecerea ilegală a frontierei, în perioada comunistă. Un capitol sângeros al istoriei noastre recente: mii de fugari, prinşi, au fost împuşcaţi sau torturaţi în anchete, iar pentru toate acestea, după 35 de ani de democraţie, nimeni nu a fost găsit vinovat.

Invitaţi: Marina Constantinoiu, jurnalistă, a creat o campanie de presă dedicată fenomenului frontierist şi Cătălin Popescu, un frontierist care a traversat Dunarea înot

Moderator Irina Luca

Promovare online Codruț Pânzaru

Jurnalişti: Cătălin Apostol, Gheorghe Preda

Realizatori: Irina Luca, Raluca Rogojină

Producător Mimi Necula

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri