loader
Foto

Galerie foto

Luciana Luduşan, tradiţii româneşti în farfurii italiene, marţi la TVRi

Marţi, 8 martie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional ați cunoscut-o pe Luciana Luduşan, proprietara unui restaurant foarte apreciat de comunitatea românească din Roma.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Lucianei îi place să adune oameni în jurul ei şi a reuşit să organizeze la Roma evenimente la care au participat mii de români şi italieni. A plecat din România clandestin, în urmă cu 20 de ani. De atunci şi până acum a lucrat  în domeniul alimentaţiei publice şi al organizării de evenimente.

În primul an de stat în Italia a îngrijit copiii unor familii de italieni, apoi a muncit ca ospătar sau barman, iar acum este proprietara unui restaurant din Roma unde organizează evenimente pentru comunitatea românească din Italia: nunţi, botezuri, sărbătorile de Crăciun şi de Paşte.

(w882) Luciana Lu

La restaurantul Lucianei Luduşan, amplasat la ieşirea din Roma, vin sute de români la fiecare sfârşit de săptămână să se bucure de mâncarea tradiţională, să audă grai românesc şi să danseze hore aşa cum făceau în România.

De la primul eveniment organizat pentru o prietenă româncă, Luciana a ajuns, în câţiva ani, să organizeze majoritatea evenimentelor importante care aveau loc în comunitatea românească din Roma. Fiecare eveniment pe care îl gestiona, creştea în amploare, ajungând de la 50 de persoane, la sute şi mii de persoane.

(w882) Luciana Lu

Producător și realizator: Maria Cristina Țilică

Director de imagine: Claudiu Petringenaru

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Europa mea

Producător Gabriel Giurgiu

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

 

#tvri