loader
Foto

"La un pas de România": biserica uitată din Apașa de Mijloc

TVRi vă invită să vă reamintiți povestea bisericii ortodoxe de lemn din Apașa de Mijloc, Transcarpatia, Ucraina, sâmbătă, 2 mai, ora 14.30.

 

La un pas de România

Echipa "La un pas de România" a filmat biserica, prima dată, în 2016, când deja începuseră să apară primele probleme: acoperișul dădea semne că numai rezistă mult ploilor torențiale sau ninsorilor abundente.

(w882) 2biserica

La fiecare reîntoarcere, pentru alte subiecte care urmau să fie filmate în Transcarpatia, reapărea, în ochii echipei de filmare, dificultatea de a rezista mica biserică de lemn, veche de peste 600 de ani.

(w882) 3 acoperis

Preotul paroh Gheorghe Alb a inițiat chiar o strângere de fonduri pentru lucrările de restaurare. Puțini au fost cei interesați să doneze pentru biserica de pe deal.

(w882) 5 acoperis

Interesant este că unii dintre cei care au donat nu sunt creștini ortodocși. Dar au făcut donația pentru un monument istoric care ar trebui să reziste cât mai mulți ani și să să pună și celolalte generații povestea românilor din Maramureșul istoric, din dreapta Tisei.

(w882) 4 acoperis

***

Poveștile de viață ale românilor care trăiesc în comunitățile istorice din jurul țării le puteți revedea în emisiunea „La un pas de România”, sâmbăta, ora 14.30, la TVRi și online pe TVR+

Realizator și producător: Aura Dobre

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a invitat să urmăriţi miercuri, 8 mai, la TVR Internațional, de la ora 11:00, o ediţie în care am ...

„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

 

#tvri