loader
Foto

Galerie foto

La un pas de comunitățile istorice din jurul României - la Uzdin | VIDEO

Poveștile de viață ale românilor care trăiesc în comunitățile istorice din jurul țării le puteți revedea în emisiunea „La un pas de România”, sâmbăta, la TVRi și online pe TVR+, de la ora 14:30.

 

La un pas de România

În această săptămână, vă propunem să ne întoarcem în Uzdin, un sat din Vojvodina, Serbia.

Din cei 3000 de locuitori cât trăiesc azi în Uzdin, peste 90% sunt români și sunt foarte mândri de neamul lor. Mai mult, comunitatea românească de aici a reușit, de-a lungul timpului, să păstreze tradițiile, limba și rugăciunea în limba strămoșilor, deși vremurile au fost vitrege.

În Uzdin este amenajat un muzeu etnografic în care sunt expuse peste 800 de obiecte, mare parte din ele donate de către familiile din sat și care amintesc de viața de altă dată a comunității.

(w882) uzdin, la

Anual, aici are loc un festival de poezie care adună poeți talentați din Vojvodina, dar și din România.

Una dintre fetele locului, datorită talentului său deosebit la pictat, a făcut ca numele satului să fie rostit peste tot în lume.

Realizator: Melania Trifu

15:30 Concert 3 Sud-Est-Simfonic

Sala Palatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru fanii 3 SUD EST la concertul SIMFONIC susținut de îndrăgita trupă în noiembrie 2023. Eveniment muzical de excepție, acest spectacol a fost organizat cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. Cele mai cunoscute melodii ale trupei 3 SUD EST au răsunat timp de 90 de minute în inimile celor peste 4000 de fani care au cântat la unison cântecele îndrăgite.

Prin stilul muzical unic, inconfundabil, Trupa 3 SUD EST a definit muzica unei generaţii frumoase și continuă să lanseze hituri care ajung imediat în topurile naționale, trecând testul timpului, în cei peste 25 de ani de carieră.

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a invitat să urmăriţi miercuri, 8 mai, la TVR Internațional, de la ora 11:00, o ediţie în care am ...

„Fraţii Jderi”, în topul celor mai vizionate filme românești

TVR Internațional programează sâmbătă, 11 mai, de la ora 23:30, „Frații Jderi” (România, 1974), după romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. ...

 

#tvri