loader
Foto

Istoricul medical dispare, istoricul balnear răsare, vineri la TVR i

Vineri, 13 iunie, de la ora 18.00, la TVR Internaţional v-am invitat la Băile Govora, la ape tămăduitoare, tratamente termale şi hoteluri  moderne, într-o nouă ediţie "wellNESSIMŢIM BINE ÎN ROMÂNIA".

 

WellNESSIMȚIM BINE ÎN ROMÂNIA

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Invitaţia “HAI LA TERMall!” parcă-i inventată, dedicată Băilor Govora!  Jocul de cuvinte “termal + mall” e potrivit pentru că găsim atât izvoare şi ape tămăduitoare, plus tratamente ce te scoală din morţi, cât şi hoteluri modernizate care au prins deja vreo 36 500 de răsărituri.

Apropo, aici a înviat şi un palat, construit acum 100 de ani, primul hotel de cură balneară din România.  Nu e altul ca el în întreaga Oltenie, ba chiar în toată România. E atât de chipeş, că vin tinere domnişoare să se pozeze cu el, ca să ridice sus de tot ştacheta pentru prinţii care le-ar putea sta alături!

Alături, în Băile Govora, sunt parcul impresionant şi fântânile arteziene colorate. Iar dacă l-aţi citit pe Creangă, păi nu se poate să nu te simţi în staţiune precum în capitolul “La scăldat… şi inhalat”! Adulţii fac băi în iod şi sulf, iar copiii îşi construiesc amintiri din copilăria în care s-au vindecat de alergii şi boli respiratorii. Aşa că, dacă o să vi se taie respiraţia după ce vă dam pe la nas cu reportajul,  sper să fiţi inspiraţi şi să cumpăraţi un sejur întreg la Băile Govora!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri