"M-am născut în afara României. Dar nu în afara Neamului Românesc!" (I)
duminică, 20 septembrie 2020
TVR Internațional vă invită să urmăriți prima parte a interviului realizat de Aura Dobre cu Ion Popescu, fost vicepreședinte al Adunării Parlamentare a  Consiliului Europei și una dintre vocile cunoscute ale românilor din Ucraina.
cu icoana
Alte legături
La un pas de România

A doua parte a interviului.

S-a născut în satul Pătrăuții de Jos din Regiunea Cernăuți și acolo are și reședința, din actele de identitate, dar viața l-a purtat de la Cernăuți la Kiev și apoi mai departe la Strasbourg și în alte colțuri ale lumii.

După absolvirea școlii cu studii medii din satul natal, Pătrăuți, am devenit student la Universitatea de Stat din Cernăuți. Am terminat facultatea ca șef de promoție (diploma nr. 1 cu mențiune pentru anul 1986). Apoi, în loc de Aspirantură (sistem de pregătire postuniversitară și academică a viitorilor candidați în științe - n.a.), am fost repartizat ca profesor de limba rusă la o școală profesională de... construcții din Colomya, capitala Pocuției.

(w640) popescu

Peste un an, în 1987, am câștigat concursul și am fost angajat în calitate de asistent la catedra de Limba Rusă a Universității de Stat din Cernăuți. Peste alți 2 ani am susținut examenele de admitere la Aspirantura Universității de Stat „Mihail Lomonosov” din Moscova, dar în scurt timp m-am transferat pentru aceste cursuri de specializare la Universitatea de Stat din Cernăuți.

Sunt Doctor în Filosofie - Candidat în Științe Filologice (limbi slave), Magistru de onoare în Drept, Magistru în Politologia Relațiilor Internaționale.”

În 1994 a participat la alegerile parlamentare din Ucraina, în calitate de candidat independent, fiind ales în circumscripția electorală Hliboca – Herța, devenind astfel primul român deputat al poporului din Ucraina, cu o platformă electorală națională. A continuat să fie ales și în următoarele legislaturi ca deputat al poporului.

„În anii în care am fost deputat am îndeplinit și funcția de Președinte al Sub-Comisiei în relațiile interetnice din Cadrul Comisiei parlamentare pentru drepturile omului, minorităților naționale și relațiilor internaționale. În 1996 am devenit membru al Comisiei speciale pentru perfectionarea textului Constituției Ucrainei, devenind coautor al Constituției Ucrainei.

Între anii 1994-1998 am fost ales membru al delegației Ucrainei în Adunarea parlamentară de colaborare economică din bazinul Mării Negre (APCEMN-PABSEC) și raportor principal al PABSEC în problemele colaborării tineretului din zonă.

În perioadele 1996-2002 și 2006-2014 am fost ales și am îndeplinit funcțiile de membru al Delegației Permanente a Ucrainei în Adunarea parlamentară a Consilului Europei (APCE), în 2007-2008 am fost desemnat raportor principal al APCE în problemele colaborării transfrontaliere, iar între anii 2008-2014 am fost ales și am îndeplinit funcțiile de șef al Delegației Ucrainei în Adunarea Parlamentară a Consilului Europei, iar între anii 2010-2012 și apoi în 2014 - am fost ales vicepreședinte al AP a Consiliului Europei.

(w640)

În 2005 am fost ales președinte al Consilului Național al Uniunii Interegionale „Comunitatea Românească din Ucraina” și președintele Comunității pe principii obștești. Din 2015 sunt asociat onorific al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pe principii obștești.

(w640) ap2
Conferirea titlului de asociat onorific al AP a Consiliului Europei și medaliei nominale “Pro merito” a CE (Ianuarie 2015)

Din noiembrie 2014 și până în prezent sunt.... șomer din motive politice, fără nicio remunerare din partea statului!”

Traiul zilnic, confruntările cotidiene nu au fost și nu sunt deloc simple în condițiile date. L-au ajutat să meargă mai departe educația primită de la părinți și dorința de a nu se lăsa înfrânt de viață sau de conjuncturi.

„Am învățat mult și de la înaintașii Neamului, mai ales din Imperiul Austro-Ungar, dar și de la preoții bătrâni din Nordul Bucovinei. Și „meseria”, dar și „șomajul” temporar mi-au fost impuse de viața politică.

În prezent lucrez pe cont propriu (doar cu suportul familiei) la vol. II al unui studiu academic - continuare a lucrării Românii din Ucraina. Între trecut și viitor. Studiu etnodemografic și sociolingvistic.

(w640) vol

(w640) vol 1

Primul volum, Românii din regiunea Cernăuți, realizat de mine și de Constantin Ungureanu a apărut în 2010 la Editura Primus din Oradea.

Particip și la conferințele, mesele rotunde de nivel național și internațional, la discuțiile privind respectarea drepturilor constituționale ale minorităților naționale și la întâlnirele cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, Consiliului Europei și ai OSCE. Criza sanitară m-a prins mai departe de Bucovina, dar sper că lucrurile se vor normaliza și din nou vom putea circula mai liber prin Ucraina, Europa și spre România.”

Când era student în anul III la Cernăuți a cunoscut-o pe Alexandra, pe care a cerut-o de soție la scurtă vreme. Sunt căsătoriți de mai bine 36 de ani și au împreună o fată, Inna. Părinții săi sunt mereu purtați în amintire, fiindu-i primele modele de viață.

„Părinții - tăticu Vasile și mămica Aurica, ne-au crescut din copilărie cu povești, legende, pilde și propriul exemplu de dragoste față de Neam și Credința Strămoșească, stima față de vecini, consăteni și lumea din jur. Tăticul ne învăța colinde și urături, iar Mămica ne ajuta cu „înfrumusețarea” măștilor pentru „Malancă” sau a costumelor pentru a umbla cu „Căluții”, iar de Sfintele Paști ne permitea chiar să „încondeiem ouăle”. În același timp, ne avertizau să nu spunem nimănui că avem rude în România.

(w640) familie
În mijlocul familiei când Părinții erau în Viața

Trei frați de-ai bunicii - Ilie, Petru și Ion Zmoșu, în primăvara anului 1944, au plecat din zori, prin pădure, la târgul din Rădăuți și după masă nu s-au putut întoarce că deja era pusă granița...

Din sat foarte multă lume a fost deportată din diferite motive, dincolo de Polul Nord, la Belomorkanal, în stepele Kazahstanului și în alte locuri ca acestea.

Pe monumentul din sat, ridicat în memoria consătenilor - jertfelor neîntoarse din deportări - sunt 142 de nume, inclusiv 17 de la Fântâna Alba (Varnița)...

(w640) monument
Monumentul celor deportați din sat

Oamenii din sat erau, pe de o parte precauți, pe de alta... mândri că sunt români.

La noi în sat, de exemplu, chiar și pe timpul recensămintelor sovietice, niciun localnic nu s-a declarat „moldovean”. Oamenii locului totdeauna se declarau români, iar o parte din cătunul Arșița se declarau poloni (strămoșii lor s-au stabilit în sat încă pe timpul Imperiului Habsburgic).”

(w640) harta
Harta satului natal

Tradițiile, obiceiurile și mai ales limba strămoșească cu bogăția ei i-au fost profesori pentru viața întreagă. Și amintirile din perioada copilăriei, din satul natal, sunt pansament pentru momentele dificile.

„Când eram elev la Pătrăuți, în Școala Medie, din centru, exista un colectiv de dansuri populare Bucuria (în prezent pe lângă Casa de Cultură funcționează colectivul de dansuri autentice Mugurelul cu grupuri de diferite vârste, laureat al mai multor festivaluri internaționale). Funcționa și un cor școlar care în repertoriu, alături de cântecele obligatorii „sovietice patriotice”, avea și cântece populare românești. Și dacă în echipa de dansuri populare eu aveam loc garantat, cu „cântatul” a fost un pic altfel...

Eu, în copilărie, totuși am „cântat” chiar și în acel cor școlar... Și, datorită acestui „fenomen” din viața mea, corul școlar „a câștigat” locul 2 pe scena raională! Povestea a fost așa: dirijorul, adică  profesorul de muzică, cu studii serioase încă pe „timpul României”, Dumitru Ștefureac, (Dumnezeu să-l ierte!), ne-a învățat chiar să scriem notele muzicale, având o tablă specială - liniată cu „chei” pentru aceste note. Bunul de el! Sincer considera că fiecare „fecior de gospodar din sat” poate cânta, dacă are măcar un pic de ureche muzicală... Și ne permitea „în contul” răspunsului pentru nota din catalog, să interpretăm și câte o melodie de-acasă. Pe mine Tăticul, după mai multe chinuri, m-a învățat să cânt ceva frumos la „mini-acordeon” ca să fie mai altfel, dar și pragmatic ca să pot acompania și să fiu mai norocos de sărbătoarea Sfântului Vasile când se mergea cu Căluții!”

Cu bunăvoința profesorului a ajuns să cânte în corul cel mare la un important festival cu public și cu juriu pretențios. Numai că înainte de spectacolul final, dirijorul s-a îmbolnăvit și a venit un altul care nu știa „calitățile muzicale” ale tuturor membrilor corului.

„Pe scena din Raion, când totul s-a început, pe neașteptate, m-am trezit față în față cu noul dirijor... Fiind băiat descurcăreț și trecut prin multe pătărănii, nu m-am pierdut! Am țintit ochii la bețișorul din mâna dreapta a noului conducător artistic și mi-am ciulit bine urechile să mă orientez ce notă să iau, fiind învățat de la repetiții să mă orientez spre vecinii mei mai experimentați într-ale cântatului. Spre sfârșitul cântecului, însă, când se cânta pe două voci și vecinii mei cântau unul pe o voce, celălalt pe alta, am dat și eu drumul la un... falsetto din toată diafragma, de a auzit până și ultimul spectator din sală, ca să nu mai zic de urechile fine ale juriului, care auzea un cântec patriotic interpretat mai...experimental! Ropotele de aplauze și zâmbetul celor din juriu ne-au ajutat să trecem și de această etapă. Să nu mai spun de bietul dirijor care mă privea cu recunoștință că… am terminat de cântat! La cel de-al doilea cântec am fost rugat să rămân în culise. Așa a obținut corul nostru locul doi pe Raion. Poate că ar fi luat chiar locul întâi, dacă… nu mă dădeam eu în spectacol! Vorba tatii: Dacă nu te impun împrejurările - nu te apuca de ce nu poți. Dacă ai de ales - alege ce poți face cel mai Bine, și stăruiește să faci mai Bine decât toți - și atunci Bunul DUMNEZEU va avea Grijă să te ajungă și pe tine Norocul din urmă."

Viața a demonstrat că talentul muzical l-a luat de zestre sora mea, Larisa, mamă a 4 băieți, care a creat renumitul Ansamblu de copii și adolescenți de dans popular autentic Mugurelul din Pătrăuții de Jos pe Siret din nordul Bucovinei...Fratele mai mic, Vitalie, a absolvit facultatea, dar având 6 copii și 3 nepoței, și-a luat „în grija sa” să prelucreze parcelele de pământ de lângă casa părintească, rămase necolectivizate și să ridice case…"

(w640) mugurelul
Copii din ansamblul de dansuri autentice Mugurelul din satul natal

Interviu realizat de Aura Dobre

 • 21:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram (redifuzare)
 • 22:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 23:30
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:30
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tănase Regia artistica Aurel Badea Producător tv Diana Pascal (redifuzare)
 • 01:30
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram
 • 05:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 06:20
  Cooltura
  Prezintă Mirela Nagâţ Producător Anca Lăzărescu
 • 06:50
  Imnul României
 • 06:55
  Cu capu-n zori
  *Show matinal Partea I *Ştiri *Meteo *Horoscop *Cooking live în studio *Trafic *Showbiz *Style & Beauty *Parenting *Casa & gradina *Sănătate *Real life Prezintă: Liza Sabău şi Gabriel Fereşteanu Prezentatori ştiri: Andra Soceanu şi Daniel Coman Echipa: Alexandra Mădălina Manole-Horoscop, Bianca Patrichi-Meteo & Mişcare, chef Angie Cobut-Cooking, Irina Mohora-Parenting, Beauty, Fashion, Dorin Chioţea-Reportaje Real Life Jurnalist Horaţiu Rusu Producător Augusta Lazarov Petrescu Transmisiune directă
 • 07:45
  Diasporadar
  Producător Raluca Tudor
 • 07:55
  Cu capu-n zori
  *Show matinal Partea a II-a Prezintă: Liza Sabău şi Gabriel Fereşteanu Prezentatori ştiri: Andra Soceanu şi Daniel Coman Echipa: Alexandra Mădălina Manole-Horoscop, Bianca Patrichi-Meteo & Mişcare, chef Angie Cobut-Cooking, Irina Mohora-Parenting, Beauty, Fashion, Dorin Chioţea-Reportaje Real Life Jurnalist Horaţiu Rusu Producător Augusta Lazarov Petrescu Transmisiune directă
 • 08:45
  Discover Romania
  *Tezaur de carte româneasca la Biblioteca Congresului American Realizator Cecilia Melinescu Producători Cecilia Melinescu şi Diana Ilica
 • 09:00
  Matinalii
  *Partea a III-a Transmisiune directă
 • 10:00
  Telejurnal regional
  *TVR Craiova Transmisiune directă
 • 10:35
  România… în bucate
  *TVR Timişoara *Sarea în bucate *Iepure cu sos vânătoresc şi găluşte nemţeşti ca la Lugoj Emisiune realizată de TVR Timişoara Producător Veronica Mihoc Jurnalist Cătălin Blebea Producător Cristina Petrina Murgu (redifuzare)
 • 11:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 12:00
  Fraţi de viţă
  *Ediţia 14 Producător Cătălin Heson
 • 12:30
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram
 • 14:00
  Telejurnal
  Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Anamaria Panait, Violeta Iorgulescu Transmisiune directă ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 14:50
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători şi realizatori: Radu Dănilă şi Cristina Dănilă (redifuzare)
 • 15:00
  Reţeaua de idoli
  *Mircea Bravo Redactor Mariana Cernăianu Realizator Irina Păcurariu (redifuzare)
 • 16:00
  Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală
  *O istorie care nu se învaţă la şcoală Figuri legendare ale rezistenţei Iani-Ionel Cotan din Cail Dere Între trădare şi fuga în pădure, la numai 20 de ani, Ionel Cotan a ales să rămână demn. I-a însoţit pe fraţii Fudulea şi a luptat până la capăt alături de ei. Ura securităţii l-a urmărit în închisoarea de la Gherla unde a murit în urma torturilor la care a fost supus. Redactor Doina Teodoru Producător Alexandru Munteanu Realizator Lucia Hossu Longin (redifuzare)
 • 17:00
  Femei de 10, bărbaţi de 10
  *Prima parte Invitaţii: Adrian Daminescu Marius Parno -este un om de afaceri din Zalău şi de 13 ani lucrează la diferite proiecte cu finanţare europeană. A absolvit trei facultăţi şi în prezent luptă pentru dezvoltarea comunităţilor de rromi. Însă, până să ajungă în acest punct al vieţii sale, Marius s-a confruntat cu multe greutăţi peste care a trecut cu ajutorul lui Dumnezeu. Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu Petrică şi Georgiana Pană -povestea relaţiei tată-fiică Prezintă Marina Almăşan Co-prezentator Costin Teodorescu Producător Marina Almăşan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damian, Laura Demeter Coproducţie TVR-SC CONTERA MEDIA SRL (redifuzare)
 • 18:00
  Femei de 10, bărbaţi de 10
  *Partea a II-a Invitaţii: Marcel Pavel Cristi Brancu, Oana Turcu şi Tudor Brancu-Turcu -o familie de nota 10 Nico Maria Radu şi Horia Moculescu ne vor spune povestea cântecului “Dorul” de Aurelian Andreescu Marcel Pavel, Nico, Paula şi Ovi, Maria Radu şi Adrian Daminescu vor cânta melodia “Dorul” Prezintă Marina Almăşan Co-prezentator Costin Teodorescu Producător Marina Almăşan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damian, Laura Demeter Coproducţie TVR-SC CONTERA MEDIA SRL (redifuzare)
 • 19:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Beneficiile medicinei energo-informaţionale Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, DermaVital Sănătatea corpului nostru depinde de alegerile noastre. Frica, atacurile de panică afecteză negativ întreg organismul. Mulţi oameni apelează la medicina alternativă, la terapii energo-informaţionale pentru echilibrări emoționale, reglarea imunităţii şi a metabolismului. Durerea e privită ca un strigat al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hialuronic. Se pune în mişcare sistemul de autovindecare iar fenomenul de distrugere este întrerupt. Paleta simptomelor unui pacient cronic este harta psihostructurii lui dereglate. O ediţie în care aflăm care sunt beneficiile medicinei energo-informationale pentru sănătatea corpului nostru. Prin telefon, din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universităţii ”Friedrich Alexander” Erlangen-Nürnberg, şeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen Una dintre personalităţile româneşti recunoscute la nivel internaţional. A ajutat şi a promovat medici români talentaţi în străinătate, a ţinut în permanenţă legătura cu România, locul în care visează mereu să revină. Moderator Irina Mohora Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa (redifuzare)
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Transmisiune directă *Sport *Meteo
 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Investiţi în România!
  *19 ani *Investiţiile în turism dezvoltă Judeţul Buzău Invitaţi: Petre Emanoil Neagu-preşedinte Consiliul Judeţean Buzău, Constantin Toma-primar Buzău, prof. univ. dr. Silviu Neguţ-Academia de Studii Economice din Bucureşti, preot Costel Vînătoru-iconom stavrofor Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Thorsten Kirschner-consultant proiecte de dezvoltare internaţională şi turism Asociaţia TravelBuzau şi Răzvan Onesa-jurnalist Moderator Octavian Jora Jurnalişti tv: Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa Editor coordonator Cristina Leorenţ Producător Raluca Amzăr (redifuzare)
 • 22:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 23:30
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:30
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tănase Regia artistica Aurel Badea Producător tv Diana Pascal (redifuzare)
 • 01:30
  MotorVlog
  Prezentatori: Mihai Alexandrescu, Andrei Barbu, Marius Băcilă Redactor Cristina Moiseiu Rădulescu O producţie RL Global Activ Services S.R.L (redifuzare)
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Beneficiile medicinei energo-informaţionale Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, DermaVital Sănătatea corpului nostru depinde de alegerile noastre. Frica, atacurile de panică afecteză negativ întreg organismul. Mulţi oameni apelează la medicina alternativă, la terapii energo-informaţionale pentru echilibrări emoționale, reglarea imunităţii şi a metabolismului. Durerea e privită ca un strigat al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hialuronic. Se pune în mişcare sistemul de autovindecare iar fenomenul de distrugere este întrerupt. Paleta simptomelor unui pacient cronic este harta psihostructurii lui dereglate. O ediţie în care aflăm care sunt beneficiile medicinei energo-informationale pentru sănătatea corpului nostru. Prin telefon, din Germania: prof. univ. dr. Honoris Causa HORIA SÎRBU, şef Catedra Chirurgie Toracică a Universităţii ”Friedrich Alexander” Erlangen-Nürnberg, şeful Departamentului de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar Erlangen Una dintre personalităţile româneşti recunoscute la nivel internaţional. A ajutat şi a promovat medici români talentaţi în străinătate, a ţinut în permanenţă legătura cu România, locul în care visează mereu să revină. Moderator Irina Mohora Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Investiţi în România!
  *19 ani *Investiţiile în turism dezvoltă Judeţul Buzău Invitaţi: Petre Emanoil Neagu-preşedinte Consiliul Judeţean Buzău, Constantin Toma-primar Buzău, prof. univ. dr. Silviu Neguţ-Academia de Studii Economice din Bucureşti, preot Costel Vînătoru-iconom stavrofor Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Thorsten Kirschner-consultant proiecte de dezvoltare internaţională şi turism Asociaţia TravelBuzau şi Răzvan Onesa-jurnalist Moderator Octavian Jora Jurnalişti tv: Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa Editor coordonator Cristina Leorenţ Producător Raluca Amzăr