loader
Foto

Galerie foto

Despre pasiune, motivaţie şi performanţă în afaceri, la „Investiţi în România!”

Diana Munteanu, director general Romtera Product, Buzău, Victor Mateş, director general Apidava, Alba, şi Karsten Koller, administrator Voitegonia Farming, Timiş, sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 30 ianuarie, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

De 16 ani, oamenii de afaceri se întâlnesc la TVR Internaţional!

În această ediţie vă prezentăm trei companii din județele Buzău, Alba şi Timiş.

Înfiinţată în 2000, Romtera Product este o companie cu capital privat, integral românesc din Buzău, ce are ca principală activitate producţia de profile din policlorura de vinil sub marca Winplast. Implementarea tehnologiilor de ultimă generaţie şi eforturile susţinute, depuse de cei peste 80 de angajaţi, au câştigat încrederea jucătorilor de pe piaţa de profil din România, Europa de Vest, Africa de Sud sau Insulele Caraibe.

Apidava îşi are începuturile în 1991. Totul a pornit ca o mică afacere de familie, cu doar doi angajaţi. Astăzi, este unul dintre cei mai mari producători de miere din România. Firma din Blaj a investit în perioada 2014-2015 în retehnologizarea unei fabrici cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi. Compania procesează anual, 2.200 de tone de miere, din care 60% este destinată exportului.

Fabrica de sucuri Voitegonia Farming din Timiş a fost înființată în urmă cu 20 de ani, pe terenurile fostului C.A.P. din comuna Voiteg. Un teren de 400 de hectare pe care nu demult creşteau buruieni, este folosit intensiv datorită viziunii și eforturilor preotului Hans Koller. Producţia de sucuri 100% naturale este distribuită în magazinele din Timiş. Veniturile astfel obţinute sunt folosite pentru a întreţine 100 de persoane de pe două continente, atrase de acest model economic şi social.

Emisiunea Investiţi în România! este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

 

10:50 Smart Diaspora

11:00 Antidot la uitare

*Grigore Moisil

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri