loader
Foto

Galerie foto

Învățăm, dansăm și muncim românește, marţi la "Lumea şi noi"

Marţi, 29 martie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional am putut descoperi poveşti româneşti din Slovenia.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Lectoratul de Limbă Română de la Universitatea din Ljublijana-Slovenia are tot mai mare succes în rândul studenţilor sloveni. Numărul tinerilor care doresc să studieze limba română creşte de la an la an.

Eugen Todor a fost balerin până în ziua în care a avut un accident, care părea să-i fi terminat cariera. Artistul nu s-a dat bătut, ci a deschis o şcoală de balet în localitatea slovenă Sezana.

Steliana Jogan a plecat din România cu 20 de ani în urmă. S-a căsătorit cu unul dintre cei mai mari cultivatori de viţă de vie din Slovenia şi astăzi, împreună cu soţul şi cei doi copii, duc afacerea familiei mai departe. Femeia spune că deşi acum este cetăţean sloven, pentru ea “acasă” înseamnă România.

Realizator Melania Trifu

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:45 Europa Azi

Realizator Vitalie Enache

19:00 Azi pentru maine

*Episodul 5 Renovaţi-o
De ani buni reglementarile reglementarilor reinoiesc si reorganizeaza invatamantul, afectand si uneori debusoland profesori, copii, parinti. Solutii ideale nu exista.Nevoia de incredere in scoala este comuna tuturor participantilor la procesul de invatamant indiferent de care parte a catedrei se afla. Dincolo de toate schimbarile trecute, prezente si viitoare, de toate renovarile sau reabilitarile legislatiei, profesori, elevi si parinti trebuie sa gaseasca un limbaj comun. Realizator Constantin Lupescu

Jurnalist Carmen Ciurea

Producător Alexandru Munteanu

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri