loader
Foto

Galerie foto

Între muzică şi destin: Nelly Miricioiu, marţi la “Lumea şi noi”

Marţi, 8 iulie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional aţi descoperit povestea londoneză a sopranei Nelly Miricioiu, care a debutat la vârsta de 5 ani.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Cunoscută în întreaga lume pentru extrema sa versatilitate şi capacitatea de a acoperi un repertoriu foarte bogat, ce se întinde de la bel-canto la verissimo, soprana Nelly Miricioiu a plecat în 1981 din România şi, după o perioadă, Londra i-a devenit a doua patrie.

Considerată un „copil minune” (a făcut înregistrari la radio la cinci ani, a cântat pentru TV la 14 ani arii care aveau un compas de trei octave), câştigă câteva concursuri internaţionale de prestigiu,  iar în 1982  debutează  la Covent Garden Royal Opera din Londra. Un an mai târziu urmează un adevărat  triumf la Scala din Milano. În scurt timp cucereşte marile scene lirice ale lumii. Printre partenerii ei se numără: Placido Domingo, Alfredo Kraus, Franco Bonisolli, Roberto Alagna, Renato Bruson.

(w882) Nelly Miri

Vocea sa este remarcată de cel mai important concern impresarial "Columbia Artists Management" cu care Nelly Miricioiu semnează un contract de reprezentare exclusivă. În presa occidentală apar cronici în publicaţii de prestigiu:

"În Mefistofele, vocea lui Nelly Miricioiu a fost aidoma  cu a Mariei Callas" (Sunday Times)

"Nelly Miricioiu a interpretat Lucrezia Borgia cu o voce magnifică şi cu o trăire dramatică intensă. La sfarşitul spectacolului a fost ovaţionată în delir, având la picioare întreaga sală" (Washington Post).

(w882) Nelly Miri

Astăzi,  Nelly Miricioiu vorbeşte de România cu dor şi lacrimi în ochi, locuieşte la Londra, dar sufletul i-a rămas “acasă”.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri