loader
Foto

Galerie foto

Întâmplări...cu rost, joi la "Lumea şi Noi"

Joi, 16 iunie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional aţi descoperiţ povestea lui Nicolae Pîrvu, un cunoscut naist român care a dus muzica noastră dincolo de graniţele ţării.

 

Lumea şi noi

Editia este disponibilă online pe TVR+.

Nicolae Pîrvu
s-a întrebat o vreme de ce a trebuit să plece în lume, apoi, prin interogații personale, ar fi vrut să afle cum îi vin la îndemână toate atributele unei profesii care se așază pe destinul unui om cu atâta putere, încât e imposibil de crezut că mai poți să trăiești în absența-i. Răspunsurile exacte încă le mai așteaptă, însă, până la sosirea lor, vrea să creadă că este protagonistul unor întâmplări cu rost.

(w235) Nicolae PÃ

Tot ce am a venit de sus, spune muzicianul pentru care viața s-a deslușit ca o minune prin care, în primul rând, s-a aflat pe sine.

De multe ori, destinul ne urmărește suveran, conducându-ne, măcar până la un punct, spre trăiri străine de orice logică. Cine să-și fi închipuit că un băiat din Seaca de Câmp va trece, pe braţe,  dincolo de granițele țării în care s-a născut, muzica românească.

Dintr-o întâmplare … cu rost, la 14 ani a început să studieze naiul. Ce a urmat de aici, aflați joi, de la ora 21.00, la TVR Internațional.

Producător: Carmen TÂRNOVEANU

Editor imagine: Dragoș OPROIU

Operator imagine: Adrian RADU

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:10 Istorii cu tâlc

*Invitată Stela Botez

„Mi s-a spus mereu să fiu liberă şi să visez”

Cunoscută şi ca „Fata cu cobza”, a ştiut mereu să-şi urmeze visul fiind încurajată de părinţi şi mentorii întâlniţi în cariera artistică. Încrezătoare, curajoasă şi mereu organizată în atingerea scopurilor, se poate bucura de o diversitate de proiecte muzicale şi literare.

Moderator Anatol Guzic

Producător Adriana Goraş

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri