loader
Foto

Galerie foto

Întâmplări...cu rost, joi la "Lumea şi Noi"

Joi, 16 iunie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional aţi descoperiţ povestea lui Nicolae Pîrvu, un cunoscut naist român care a dus muzica noastră dincolo de graniţele ţării.

 

Lumea şi noi

Editia este disponibilă online pe TVR+.

Nicolae Pîrvu
s-a întrebat o vreme de ce a trebuit să plece în lume, apoi, prin interogații personale, ar fi vrut să afle cum îi vin la îndemână toate atributele unei profesii care se așază pe destinul unui om cu atâta putere, încât e imposibil de crezut că mai poți să trăiești în absența-i. Răspunsurile exacte încă le mai așteaptă, însă, până la sosirea lor, vrea să creadă că este protagonistul unor întâmplări cu rost.

(w235) Nicolae PÃ

Tot ce am a venit de sus, spune muzicianul pentru care viața s-a deslușit ca o minune prin care, în primul rând, s-a aflat pe sine.

De multe ori, destinul ne urmărește suveran, conducându-ne, măcar până la un punct, spre trăiri străine de orice logică. Cine să-și fi închipuit că un băiat din Seaca de Câmp va trece, pe braţe,  dincolo de granițele țării în care s-a născut, muzica românească.

Dintr-o întâmplare … cu rost, la 14 ani a început să studieze naiul. Ce a urmat de aici, aflați joi, de la ora 21.00, la TVR Internațional.

Producător: Carmen TÂRNOVEANU

Editor imagine: Dragoș OPROIU

Operator imagine: Adrian RADU

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Andreea Iriciuc

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

9:55 Smart Diaspora

 
Iulia Bahovski, românca - femeie de afaceri de succes în Bulgaria

TVR Internațional vă invită să descoperiți în cadrul emisiunii PREZENȚE ROMÂNEȘTI ÎN BULGARIA, joi, 17 octombrie 2024, povestea fascinantă de ...

Tradițiile, obiceiurile și gastronomia din regiunea Vidin

Tradițiile, obiceiurile și gastronomia sunt elemente culturale care oglindesc încă, în Bulgaria, existența pe pământurile de la sud de Dunăre a ...

Prezențe românești (II) - Biserica românească din Bulgaria

În Bulgaria, bisericile în care se oficiază și în limba română s-au pierdut în negura timpului, odată cu procesul accelerat de asimilare a ...

 

#tvri