loader
Foto

Galerie foto

Identitate Basarabia: „Make Theatre, Not War”

Petru Vutcărău şi Val Butnaru sunt iniţiatorii şi organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru „Bienala Eugene Ionesco”. Îi cunoaştem la Identitate Basarabia, pe 28 februarie, de la ora 14:00, la TVR Moldova.    

 

Un jurnalist şi un actor lansau, acum 20 de ani, la Chişinău, un prim festival internaţional de teatru cu genericul „Planeta Ionesco”. Astăzi vorbim despre Festivalul Internaţional de Teatru „Bienala Eugene Ionesco”, la care participă companii de teatru şi dans din toată lumea.

Petru Vutcărău este un actor şi un regizor din Republica Moldova. A montat peste o sută de spectacole şi a predat actoria pe multe meleaguri. Este Laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova şi al Bursei de Excelență al Fundației Soros Moldova (2001). În 2006 a primit Premiul anual VIP "Teatru fără frontiere" pentru organizarea Festivalului Internațional de Teatru "Bienala Teatrului Eugène Ionesco" și Premiul de Excelență, acordat de Ambasada României în Republica Moldova. Este, în prezent, directorul Festivalului Internațional "Bienala Teatrului "Eugène Ionesco".

Val Butnaru este analist politic, dramaturg, scriitor şi publicist basarabean. El a fost recunoscut ca managerul cu cele mai mari succese din domeniul presei şi s-a impus ca un dramaturg original. Împreună, Petru Vutcărău şi Val Butnaru au creat Festivalul Internaţional de Teatru „Bienala Eugene Ionesco”. Genericul din acest an a fost inspirat şi de evenimentele care se întâmplă în partea aceasta a lumii: „Make Theatre, Not War”.

 

18:00 Care pe care

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

18:45 Universul credinţei

*Paşi spre Înviere

Sâmbăta Mare

O serie de interviuri pe care Andrei Victor Dochia le-a realizat în Ţara Sfântă, pe Drumul Crucii, împreună cu Părintele Profesor Constantin Necula, discutând despre semnificaţia fiecărei zile din Săptamâna Patimilor.

Filmările sunt realizate în Ierusalim: Grădina Ghetsimani, Drumul Crucii, Golgota, Catedrala Sfântului Mormânt, etc.

Producător Andrei Victor Dochia

(redifuzare)

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri