loader
Foto

Galerie foto

I-am-Alina, povestea Alinei Chelaru la "Lumea şi noi"

Sâmbătă, 26 octombrie, pe TVR Internaţional, emisiunea "Lumea şi noi/ O poveste...cu cântec!" a prezentat-o pe Alina Chelaru, artista care se împlineşte la Roma, dar e cu gândul la visul american.

 

Lumea şi noi

UPDATE: Ediţia este disponibilă pe TVR+

Alina Chelaru trăiește la Roma de un deceniu. Până să ajungă în Italia, și-a încercat norocul (muzical) în România, cu succes moderat. Își dorea mai mult de o singură melodie pe un disc și cele câteva filmări. A urmat câțiva ani cursurile Conservatorului, apoi s-a oprit. “Viața e prea scurtă, mai bine cânt pe un vapor, spre America!” Complicat, imediat după atentate.

Mama a convins-o să-și amâne visul. Și s-a oprit la Roma. A început cursuri universitare de Drept. Dar nu le-a terminat, tot muzica îi dădea ghes. A aplicat pentru viza de State... și nimic. Încă o dată... tot așa. Să fi fost vreo șapte încercări, cine mai știe... S-a dus la Napoli și a mai încercat o dată... Și a reușit: în 2010 a pășit în lumea nouă!

A mai început o facultate – limbi străine, comunicare internațională. Pe de altă parte, a început să cânte, alături de un grup, preluări – covers, cum se spune – prin cluburile Romei. Dar nu se simțea în largul său, nu mai erau melodiile ei pentru sine, pe care să le cânte cu plăcere.

Până la urmă a început să-și compună, să scrie versuri, să colaboreze cu un muzician pentru orchestrații, ba să și aibă idei de clipuri. “Back for you”, “Choose me”, “Inima nu” (în limba română, capisci?), “Amore” (în italiană, de ce nu!), “Heart in the box”, “The kind of man”, “I love”… Au venit și video-single-urile.

Îi mai trebuia un site. Numele său era ocupat de mult, a încercat ceva combinații… până la urmă a unit pur și simplu primele cuvinte cu care se prezenta: I am Alina… IAMALINA. Și așa i-a rămas pseudonimul artistic. Discul a venit de la sine, iar despre lansarea de la teatru nu mai e de povestit, ci de privit în emisiune.

7 iunie 2013, cu o orchestră mărită, background vocal, dansatori, lumini, filmare… Show în toată regula! Telefoane cu Statele Unite, vizite incognito acasă… Viața s-a complicat, dar în bine. La un moment dat era simultan în direct la Radio România și într-o emisiune înregistrată la Rai Uno.

30 octombrie 2013, afiș la Traffic Club Roma. Nu mai e la teatru, pentru că muzica sa este mai intimă, grupul de acompaniament mic, se pretează perfect pentru cluburi, unde se poate și dansa, de ce nu? Dar ar fi păcat să nu-și încerce norocul și la preselecție, la festivalul San Remo.

Dar tot la Los Angeles îi e gândul. Nu se pune problema de fițe, dar simte ea un al șaselea simț care o cheamă acolo. Altfel, om ca tot românul – mămăliguță cu lapte rece, ouă, salată de roșii, castraveți, ceapă… Așa se stinge dorul de ai săi, la țară, undeva pe lângă Focșani. Apoi se aprinde iar luminița aceea de la capătul lumii.

Ediţia emisiunii se difuzează sâmbătă 26 octombrie, de la ora 20.30, pe TVR Internaţional. Reluările sunt programate pe 28 octombrie, la 7.30 şi 14.00.

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri