loader
Foto

Galerie foto

Gala “100 pentru Centenar” - Madrid

Gala “100 pentru Centenar” din Madrid poate fi urmărită la TVR Internațional, sâmbătă, 4 august, de la ora 18:30, ora României.

 

Tvr Internațional prezintă Gala 100 pentru Centenar. După Belgia, Portugalia, Italia, Marea Britanie, Franța şi Grecia, “100 pentru Centenar” ajunge în Regatul Spaniei.

Centenarul Marii Unirii aduce împreună românii din lume prin Gala 100 pentru Centenar. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în cadrul sărbătoririi Centenarulului Marii Uniri a lansat proiectul « 100 pentru Centenar » în cadrul căruia personalităţi marcante din diaspora sunt premiate.

Spania este acum destinația unde Ministerul pentru Românii de Pretutindeni aduce în faţa reflectoarelor elita româneasca din afara granițelor României. Demersul are ca scop creşterea vizibilităţii elitei româneşti din Regatului Spaniei, precum şi întărirea legăturii cu România. Astfel, 10 români consacraţi în domeniul ştiinţific, academic, cultural şi antreprenorial, sunt premiaţi la evenimentul care a avut loc la Madrid, la Palatul Bauer.

Vă invităm să îi cunoaşteţi pe cei 10 români din Spania premiați la Gala "100 pentru Centenar", un eveniment în dreptul căruia semnează Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ambasada României în Spania:

Mihaela Angelescu

Premiul pentru dedicarea faţă de predarea limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti către mii de copii români din Spania, menţinând astfel limba maternă şi cunoaşterea originilor în rândul viitoarei generaţii.

Preasfinţia Sa Timotei, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei

Premiul pentru extinderea, timp de un deceniu, a numărului de biserici ortodoxe româneşti din Spania.

Sebastian Hulub şi Ani Dumitru

Premiul pentru carte românească, respectiv pentru înfiinţarea singurei librării româneşti din Spania, Librăria Punct din Barcelona.

Raluca Oancea Ionescu

Premiul pentru prezenţa românească în cercetarea şi practica într-un domeniu de vârf al medicinii din Spania.

Silvia Marcu

Premiul pentru contribuţia excepţională la prezenţa românească în principala instituţie guvernamentală de cercetare din Spania.

Flori Cuţitaru

Premiul pentru talent românesc extraordinar. În vârstă de doar 15 ani, a ajuns in finala celui mai cunoscut concurs de tinere talente muzicale din Spania - La Voz Kids – ale cărui audiţii iniţiale au inclus 15.000 de copii.

Martin Mezin

Premiul pentru construirea, de la zero, a unei afaceri româneşti de succes.

Dan Colan Munteanu

Premiul pentru contribuţia deosebită la studiile de filologie între cultura română şi cea spaniolă.

Anka Moldovan

Premiul pentru promovarea României, dovedind că un român poate ajunge la nivelurile cele mai înalte ale vieţii politice din Spania.

Cornelia Coman

Premiul pentru ascensiunea extraordinară în cadrul unei companii globale.

Comunitatea românilor din Spania este activă şi bine aşezată în mediul spaniol. În prezent, comunitatea românilor joacă un rol deosebit de important în dezvoltarea relaţiilor bilaterale fiind un important contributor la dezvoltarea economiei spaniole, dar şi a celei româneşti. În Spania, sunt active aproape 100 de asociaţii de români. De asemenea, biserica reprezintă o instituţie cu puternic impact social care reuşeşte să vină în sprijinul românilor.

Evenimentul a fost prezidat de doamna Natalia Intotero, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni şi de E.S. Gabriela Dancău, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Spaniei.

Gala “100 pentru Centenar” din Madrid poate fi urmarită la TVR Internațional, sâmbătă, 4 august, de la ora 18.30, ora României.

 

Realizator: Carmen Târnoveanu

Imagine: Florin Dumitru

Editori imagine: Delia Oniga, Dragoş Oproiu

 

2:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri