loader
Foto

Forumul Național de Neurologie

Forumul Național de Neurologie a reunit profesioniști din România și din străinătate pentru schimb de expertiză și accelerarea implementării strategiei naționale în combaterea bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare.

 

Măriuca Mihăilescu
Un doctor pentru dumneavoastră

Medici tineri revin Acasă... 
Rând pe rând, profesioniști cu ani de experiență în spitale de prestigiu din străinătate, au decis că Acasă e mai bine și pot face o diferență. Sunt tineri, pasionați și determinați să contribuie la transformarea sistemului medical românesc, să aducă inovație și să ofere pacienților îngrijiri la standarde internaționale.


Medici pentru România - Întoarcerea care vindecă
După tratarea pacienților, în Germania, timp de 8 ani, dr. Loredana Costan, specializare Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), a ales România.

(w882) Un doctor

Din 2014, este membru al Asociației Germane pentru Anestezie și Terapie Intensivă. Prin întoarcerea sa în România, dr. Loredana Costan își propune să ofere pacienților îngrijire la standarde internaționale. Prin utilizarea tehnologiilor moderne și a tehnicilor minim-invazive, contribuie la reducerea disconfortului postoperator și la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Medici care au schimbat lumea

Despre prof. dr. George Emil Palade și primul nobel românesc, cu Acad. Maya Simionescu, preşedintele Societății Române de Biologie Celulară, directorul Institutului de Biologie şi Patologie Celulară al Academiei Române, cea care a fost martoră la realizările marelui cercetător și la împlinirea ultimei dorințe alături de familia acestuia.

Noutăți de la Forumul de Neurologie aflăm de la Prof. Dr. Dafin Mureșanu, neurolog, membru corespondent al Academiei Române, preşedintele Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare, membru titular în board-ul Federației Mondiale de Neurologie, Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu, şef Clinica Neurologie, Spitalul Colentina, Prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Bucureşti și Prof. Dr. Cristina Tiu, Șef Clinica Neurologie SUUB, Președintele Societății de Neurologie din România, Coordonator național Acţiunea Prioritară AVC acut.

(w882) Un doctor

(w882) Un doctor

(w882) Un doctor

Tratamentul afecțiunilor digestive, cu dr. Adriana Tatomirescu, nutriționist, competență în apifitoterapie

Primele medicamente folosite de omenire au fost din plante. Pentru aparatul digestiv există tratamente din natură de sine stătătoare. Dintre plantele folosite, cu succes, amintim anghinarea și armurariu.

(w882) Un doctor

Natura a fost şi continuă să fie sursă de inspirație pentru medicina clasică.

Revedeți această ediție a emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastă” difuzată la TVR Internațional sâmbătă, 5 iulie, de la ora 12:00; în reluare luni, 7 iulie, de la ora 15:00 și miercuri, 9 iulie, de la ora 4:00.

***

Echipa emisiunii:

Prezentator: Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv: Lucian Băbeanu

Realizator & producător: Monica Ancuța Tiuntiuc

Credit foto: arhiva emisiunii/Monica Ancuța Tiuntiuc

***

Un doctor pentru dumneavoastră, de 17 ani împreună cu publicul TVRi

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.

La TVR Internaţional, sâmbătă, de la ora 12.00 și în reluare luni, de la ora 15:00 și miercuri, de la ora 4:00. Împreună pentru sănătate!

19:00 Ediţie specială

*Primul summit UE-Republica Moldova

Moderator Vasile Munteanu

Producător Irina Bejenaru

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Forumul Național de Neurologie

Forumul Național de Neurologie

publicat: vineri, 04 iulie 2025

Forumul Național de Neurologie a reunit profesioniști din România și din străinătate pentru schimb de expertiză și accelerarea implementării ...

Exclusiv în România: Bucureşti, când morţii vorbesc

În București descoperim împreună povești inedite, dar și locuri și istorii inedite. Bunăoară, ce ați zice de o vizită la cimitirul Bellu?

România face bine: Cea mai mica școală din România

România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și ...

 

#tvri