loader
Foto

Galerie foto

Folclor românesc la Praga, la “Lumea şi noi”, vineri la TVR i

Vineri , 14 februarie, de la ora 20.30 sunteţi invitaţi la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor de la Praga, în cadrul emisiunii “Lumea şi noi”.

 

Lumea şi noi

UPDATE: Ediția de vineri, 14 februarie, este disponibilă online pe TVR+

Pentru câteva zile Praga a devenit o adevărată capitală a muzicii, mai ales că reprezentanţi ai folclorului din peste 20 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu au participat la a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor.

România a fost prezentă la Praga cu cinci ansambluri: Opera Comică pentru Copii şi Ansamblul "Bucur" al Şcolii "Nicolae Titulescu" din Bucureşti, ansamblul "Dor străbun" din Tg. Mureş, ansamblul "Românaşii" al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi  Ansamblul  dansuri maghiare din Transilvania.

Am selectat momente din evoluţia  participanţilor la festival precum şi interviuri cu directorul fondator al Operei Comice pentru Copii, Smaranda Oteanu Bunea, şi cu tineri participanţi: Alin Popan şi Eugen Nicoară de la ansamblul "Românaşii" din Cluj-Napoca, dar şi ale unor  profesori care au coordonat ansamblurile româneşti: Aurelia Beruşca din Bucureşti şi Natalia Stoica din Tg. Mureş.

Reportajul mai cuprinde şi o privire fugară prin Praga, unul dintre cele mai frumoase oraşe europene.

“Lumea şi noi” se transmite vineri, 14 februarie 2014, de la ora 20.30 şi în reluare sâmbătă, 15 februarie, la ora 7.25 şi duminică, 16 februarie, la ora 12.30.

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri